Fosztogató

2024.08.13. 14:49

Borosüveggel ütött, majd szúrt a miskolci utcán - a bíróság letartóztatta

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Miskolc egyik utcáján borosüveggel fejen ütött egy férfit, majd elrabolta a mobiltelefonját.

Boon.hu

Boros üveggel ütötte áldozatát

Fotó: A kép illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2024. augusztus 11-én a hajnali órákban Miskolc egyik utcáján – közös italozást és előzetes szóváltást követően – az általa előző nap megismert sértettet egy borosüveggel többször megütötte, majd miután az eltört, több alkalommal meg is vágta a férfit, aki eszméletét vesztette. A gyanúsított ezt követően a magatehetetlen sértett zsebéből kivette mobiltelefonját. A cselekményt egy járókelő észlelte, aki megakadályozta a férfi további bántalmazását és értesítette a mentőket, valamint a nyomozó hatóságot. A terheltnek ugyan sikerült a sértett telefonjával a helyszínt elhagynia, de rövidesen elfogták a rendőrök.  A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.  

Szökésétől is tartanak 

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének megállapítására. 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei sem. Nem zárható ki továbbá, hogy tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené, meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást, valamint esetében a bűnismétlés veszélye is reális.  

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában