Testi sértés

2024.08.01. 14:31

Leütötte a barátnőjét molesztáló férfit Mezőkövesden - képpel

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével döntött annak a fiatalkorú férfinak az ügyében, aki Mezőkövesden egy szórakozóhelyről való távozást követően leütötte a barátnőjét megszólító ittas férfit.

Boon.hu

Ököllel leütötte a férfit

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú 2023 nyarán, az egyik napon, az éjszakai órákban egy mezőkövesdi szórakozóhelyen tartózkodott barátnőjével. Egy részeg férfi udvarolni kezdett a lánynak. Ezt a fiatal nem hagyta szó nélkül, felszólította a férfit cselekménye abbahagyására, melynek ő eleget is tett.  

Később, amikor a pár hazafelé tartott, az út túloldalán tartózkodó ittas férfi kifejezéssel szólította meg a barátnőt, melyre válaszul a fiatalkorú odaszaladt a molesztálóhoz és egy alkalommal ököllel arcon ütötte őt.  

Az ütés következtében a sértett a férfi elesett, fejét beütötte. Az elszenvedett sérülések mindegyike nyolc napon túl gyógyult, melyek közül az egyik közvetett életveszélyes állapotként volt értékelhető.

Felfüggesztett börtön 

A törvényszék a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 1 év 2 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki és megállapította, hogy a próbaidő tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

 A büntetővégzés jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában