Vádat emeltek

2024.08.06. 11:00

Üdült a gyulai szállodában a felsőzsolcai férfi, majd fizetés nélkül lépett le

Kisebb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves büntetett előéletű felsőzsolcai férfival szemben, aki tavaly nyáron fizetés nélkül távozott az egyik gyulai szállodából.

Ingyen pihent, utólag fizettetnék ki vele a szállásdíjat

Forrás: Shutterstock

Fotó: Aedka Studio

Egy felsőzsolcai férfi a vádbeli időben rendszeres jövedelemmel, munkaviszonnyal nem rendelkezett. Ennek ellenére 2023. július 28-án az egyik internetes szálláskereső oldalon a saját adataival, 2023. július 28-30. napja közötti időszakra két fő részére „delux” szállást foglalt az egyik gyulai hotelben oly módon, hogy a szállás ellenértékének megfizetése valójában nem állt a szándékában.

 A terhelt és kísérője a szállást elfoglalták, a szolgáltatásokat igénybe vették, majd távozáskor azok ellenértékét a szálloda üzemeltetője számára nem fizette meg, a szobájuk kulcsát magával vitte. A szálláshely munkatársai 2023. július 30-án több alkalommal kíséreltek meg kapcsolatba lépni a férfival, aki a szállásdíj megfizetésére kezdetben ígéretet tett, azonban ezt követően a további hívásokra nem reagált, a szálloda üzemeltetői számára elérhetetlenné vált. A terhelt fenti cselekményével jogtalan haszonszerzési céllal tévedésbe ejtette, majd a szállásdíj utólagos megfizetésének ígéretével tévedésben tartotta a szálláshely munkavállalóit, amely cselekményével összesen több mint 100 ezer forint kárt okozott, mely jelenleg is megtérítetlenül fennáll.

A Gyulai Járási Ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a felsőzsolcai férfival szemben, az ügyészség indítványa szerint a ki nem fizetett szállásdíjat is meg kell majd utólag fizetnie a szálláshely részére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában