boon.hu video

2024.09.13. 13:00

Döbbenetes! Betört ablakok és vércseppek a még meg sem nyílt bölcsődében (fotók,videó)

Az alsóvadászi Tündérkert bölcsőde október 1-től várná a legkisebbeket, hogy biztonságos környezetben fejlődhessenek, amíg szüleik dolgoznak. A bölcsődébe belépve szörnyű látvány tárult a szemünk elé: betört ablakok, üvegszilánkok, a gyönyörű, új bútorokkal és játékokkal teli csoportszobákban és a folyosókon mindenfelé vércseppek.

Gárdonyi Edina

Szemán János mutatja az alsóvadászi bölcsődét ért károkat

Fotó: Gárdonyi Edina

Szemán János – aki tíz éve Alsóvadász polgármestere – szomorúan számolt be a történtekről portálunknak:

Ez egy magas színvonalú, négycsoportos bölcsőde, ami 48 gyermek ellátását tudja biztosítani. Az összes engedély birtokában október 1-jén nyitná meg kapuit.

 Az intézmény 11 főnek, köztük nyolc kisgyermek-nevelőnek és két dajkának biztosít munkát.

Alsóvadászi bölcsőde
 

Egy hétvége két betörés

A hétvégén két betörés is történt a településen: egy férfi először az orvosi rendelő melletti szolgálati lakásba tört be, ahol felfeszítette az ablakokat, és hátrahagyta személyi igazolványát. Ezt követően – feltehetően szombaton vagy vasárnap – betört a bölcsődébe is. Kézzel esett az ablakoknak, majd véres nyomokat hagyva maga után mindent felforgatott.

Órákon át helyszíneltek

A betörést Bendzselné Urbán Hajnalka kolléganője fedezte fel, akinek ez volt az első munkanapja. 

Minden reggel szellőztetünk az épületben. A kolléganőm ijedten hívott fel, hogy valami történt. Azonnal értesítettük a polgármestert, majd a 112-es segélyhívót

 – mondta Hajnalka. A rendőrség perceken belül a helyszínre érkezett, és órákon át tartott a helyszínelés.

Műanyag rollerrel próbálta elhagyni a helyszínt

A tettes, aki vélhetően tudatmódosító szerek hatása alatt állt, végül beismerte tettét. A polgármester elmondása szerint semmilyen értéket nem vitt el a betörések során, és látszólag céltalanul rombolt. 

Anyagi haszna nem igazán lett a betörésekből, hiszen a technikai eszközöket sem vitte el 

– tette hozzá. Az elkövető egy műanyag gyerekrollerrel próbált elmenni, ami szintén arra utal, hogy nem volt magánál.

Az anyagi kár jelentős

A bölcsődéből hiányoznak a belső ajtók kulcsai, így azokat is cserélni kellett. Az anyagi kár jelentős, látszólag nem tűnt el semmi, bár a játékokat még leltározni kell. A polgármester elkeseredetten nyilatkozott arról, hogy Alsóvadászon egyre nagyobb problémát jelent a tudatmódosító szerek használata. 

Ez olyan kárt tesz az azt használókban, hogy nincsenek tudatában a tetteiknek

– magyarázta.

Keresik a megoldást

Bár Alsóvadász gyönyörű település, és kiváló adottságokkal rendelkezik, a fiatalok egyre gyakrabban költöznek el. Szemán János, leköszönő polgármesterként már nem tud hozzányúlni a költségvetéshez:

Felmérjük, hogy mi hiányzik, pótoljuk, és újra ki kell takarítani az épületet 

– mondta, hozzátéve, hogy a biztosítóval már felvették a kapcsolatot, és a következő képviselő-testületi ülésen próbálnak megoldást találni. 

Mindent megteszek azért, hogy az intézmény az eredeti tervek szerint október 1-jén kinyisson

 – zárta szavait a polgármester.

Az elkövető beismerte tettét

A boon.hu megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az esettel kapcsolatban. Megkeresésünkre a következő választ kaptuk:
 

Az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse folytat eljárást egy alsóvadászi férfivel szemben lopás, illetve rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában