boon.hu video

2024.09.06. 20:16

Hatalmas lángokkal ég a miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete - folyamatosan frissítve! (helyszíni fotók, videók)

Lángokban a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete

Fotó: Vajda János

Kigyulladt a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete pénteken – tudta meg portálunk Rinyu Zsuzsannától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője. 

Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak

  – mondta.

 

 

21:00 A helyszínen vagyunk. Egyre magasabbak a lángok, reménytelennek tűnik a küzdelem a Barlangfürdőnél, már a fürdő teljes teteje ég. Félő, porig fog égni. A teljes tetőszerkezet lángol, egy órája már, hogy hiába próbálják eloltani. A kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a miskolci tűzoltók vállvetve dolgoznak.

21:10 A tűzoltók a tetőről kézi erővel, fecskendővel is próbálják oltani a tüzet, ami némileg csillapodni látszik. Százak nézik a rendőrségi kordon mögül a megfeszített munkát.

21:15 További tűzoltók érkeznek.

21:35 Már csillapodnak a lángok, de újra és újra lángra kap egyes helyeken a tető. Folyamatosan izzik. A helyszínen megtudtuk, nem tudni odabent mi van, hiszen a tűzoltók még nem tudnak bemenni. Információink szerint hajnalig is eltarthat az oltás. Nagy szirénázás mellett újabb tűzoltók érkeztek a helyszínre.

21:38 Bár a lángokat úgy tűnik, megfékezték, de izzik a tető. Sok bámészkodó van a helyszínen, őket egyre hátrébb terelik a fürdőtől.
Úgy hallottuk, hogy holnap reggel 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak, Veres Pál jelenlegi és Tóth-Szántai József  leendő polgármesterek is a helyszínre érkeznek.

21:45 "Kedves Vendégeink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon történt tűzeset miatt, a holnapi napon fürdőnk ZÁRVA tart! 
Szállásadó partnereinknél vásárolt fürdőbelépőt (karszalag) az Ellipsum Élményfürdőben tudják felhasználni.
Köszönjük a megértésüket" -  olvasható a Barlangfürdő Facebook oldalán.

22:10 Már csillapodtak a lángok, de még mindig dolgoznak a tűzoltók a helyszínen, továbbra is parázslik a tető. Mint korábban írtuk, valószínű, hajnalig folytatják a munkát.

22:25 Még láthatóak izzó szerkezeti elemek a Barlangfürdő tetején. Mint a boon.hu-nak Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője pár perce elmondta, a parázs miatt még tartanak az utómunkálatok. Amíg az izzás nem  múlik, dolgoznak a helyszínen a tűzoltók.

22:35 Rinyu Zsuzsanna portálunknak elmondta, most, fél 11-kor kezdték el a tetőszerkezet bontását a tűzoltók, hogy az izzó részeket felkutassák, ez a munka az, ami még hosszabb ideig eltarthat. Sok helyen posztolják az interneten, hogy ég a tapolcai erdő. Helyszíni információink szerint ez nem igaz, arra nem terjedtek a lángok.

23:04 Rinyu Zsuzsannától megtudtuk, a tűzoltók az izzó szerkezeti elemeket továbbra is oltják, azok ugyanis, amikor oxigént kapnak újra és újra lángra is kapnak. A katasztrófavédelem szóvivőjénél is rákérdeztünk, tud-e erdőtűzről, de határozottan cáfolta ezt az értesülést.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 


A tűzről videót is töltöttek fel az Új Miskolcon láttam Facebook-csoportba.

Messziről is látni a Miskolctapolcai Barlangfürdő tűz fényeit. Forrás: Facebook
Miskolc és Én/ Németh Csaba oldala 
Tűz Miskolctapolcán
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
Hatalmas lángokkal ég a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati részlege

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában