Ítélet

2 órája

Macskákat és kanárikat ölt, börtönre ítélték az állatkínzót!

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki kölyökmacskákat és kanárikat ölt meg otthonában.

Boon.hu

Döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2024. szeptember 11-én a délelőtti órákban egy vita miatt olyan indulatos állapotba került, hogy emiatt négy kölyök házimacskát földhöz vágott és öt, kalitkában tartott kanárinak letépte a fejét. A férfi a tetemeket nylonzsákba tette és azokat ingatlanának kerti mellékhelyiségébe, illetve hulladéktárolójába dobta.

Bűnösnek találták

A bíróság a vádlottat állatkínzás bűntettében találta bűnösnek, őt 2 év 4 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a terheltet a feltételes szabadság kedvezményéből. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és azt, hogy a tettét megbánta, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, azt, hogy a bűncselekmény erkölcsileg különösen elítélendő, valamint a cselekmény alkalmával tanúsított elvetemült magatartása is ilyenként esett latba.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbezést jelentettek be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában