Vádemelés

23 órája

Falunap, verekedés, majd lövöldözés volt a program

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, valamint más bűncselekmények miatt, akik közül az egyik ittas állapotban, falunapi rendezvény utáni verekedés közben vadászpuskájával két lövést adott le.

Boon.hu

Verekedésbe torkollott a falunap

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

A vádirat szerint az egyik férfi vádlott szlovák állampolgár, de életvitelszerűen Magyarországon egy borsodi településen lévő családi házban él, 2022. június közepétől itt tartotta az egyik szobában, ágyneműtartóban, a Szlovákiában engedéllyel vásárolt céltávcsöves vadászpuskáját, a garázsban pedig egy légpuskát, egyéb helyiségben 47 darab töltényt. A vadászpuska és a légpuska lőfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek.

A törvények szerint engedély nélkül tartotta

A vádlott európai lőfegyver tartási engedéllyel rendelkezett, ez azonban arra jogosította fel, hogy a vadászpuskával meghívásos magyarországi vadászaton, a légpuskával sportlövészeti versenyen vegyen részt, azonban sem vadászati hatóság által kiállított vagy sportlövészetre szóló meghívólevéllel nem rendelkezett, így a fegyvereket engedély nélkül tartotta.

Verekedés, majd előkerült a puska

A vádlott 2022. június második felében az éjszakai órákban egy falunapi rendezvényről hazafelé tartó társasággal ittas állapotban vitába keveredett, közéjük dobott egy söröskorsót, egy férfit megsebezve, illetőleg a büntetőügyben vádlottként szereplő másik férfival verekedést kezdeményezett, többször kölcsönösen megütötték egymást. Ezt követően bement a házába, kihozta a vadászpuskáját, és két alkalommal a levegőbe lőtt, a helyszínen tartózkodókban riadalmat keltve. A söröskorsóval megdobott férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Ez az ügyészségi indítvány

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetlen előéletű szlovák állampolgárral szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a fegyverek egyidejű elkobzásával, míg a verekedésben résztvevő, szintén büntetlen előéletű másik vádlottal szembeni ügyészi indítvány próbára bocsátás intézkedés alkalmazása, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában