Borzalmas

2024.09.05. 09:00

Késeléssé fajult a gyermeklátogatás

A férfi öt hónapos gyermekét látogatta volt élettársánál. Vitatkoztak, a férfi a nőt megverte, késsel fenyegette, kutyáját megszúrta.

Boon.hu

Késsel fenyegetőzött a férfi

Fotó: Shutterstock

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt. A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember elején, az egyik napon, az esti órákban, ittas állapotban egy barátjával megjelent volt élettársa borsodi kisvárosban lévő házánál, hogy megnézze öt hónapos közös gyermeküket.

A nő kihozta a gyermeket, átadta a férfinak, aki ekkor elővett egy nagy méretű kést, a nő elé tartotta, majd visszatette a ruházatába. Ittassága miatt elveszítette az egyensúlyát, gyermekét elejtette, de a gyerek nem esett a földre, mert a nő elkapta.

A kutyát oldalba szúrta 

A kísérő férfi szóba hozta, hogy a férfi és a nő újra élettársak lehetnének, de az asszony - volt párja italozó életmódjára hivatkozva - ezt elutasította. Erre volt élettársa a gyermeküket kezében tartó nőt az arcán többször megütötte, amikor menekülni próbált, földre lökte, megrugdosta. 

A felbőszült ember a nő segítségül érkező testvérét késsel fenyegette, be akart jutni a házba is, de a család bezárkózott, így az ajtót rugdosta és azt kiabálta, hogy mindenkit megöl, 

dühében az udvaron tartózkodó kutyát oldalba szúrta.

 A gyermekével a szomszédos házba menekülő volt élettársát tovább üldözte, bement utána a hálószobába, ütlegelte. A cselekménynek az vetett véget, hogy az anyja megérkezett és a fiától elvette a kést, majd elvezette a helyszínről.

Felfüggesztett börtönt javasolnak 

A bántalmazás során a nő könnyebb sérüléseket szenvedett el, míg a kutya elpusztulását a kiérkezett állatorvos azonnali beavatkozása akadályozta meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben - tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában