Vádemelés

2024.09.03. 17:15

Előbb a strandolókkal, majd a rendőrökkel cirkuszolt a részeg fürdővendég Tiszaújvárosban

Artikulálatlanul ordítozott a tiszaújvárosi strand medencéjében, a rendőrök bilincsben vitték el a garázdát.

Boon.hu

A rendőröket is pocskondiázta a férfi

Fotó: Getty Images

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság és becsületsértés miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint 2024. április 5-én 17 óra körül az ittas állapotban lévő vádlott Tiszaújvárosban, a strandfürdő egyik fedett medencéjében a fürdőzőkre fröcskölte a vizet, és közben artikulátlanul, hangosan ordítozott. A vádlottat emiatt a fürdő alkalmazottai kiküldték a medencéből, ahonnan az öltözőbe ment. Itt  tovább hangoskodott és dühében a nyitott öltözőszekrények ajtajait csapkodta.  

A vádlott ezen erőszakos és kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Ráhívták a rendőröket 

A fürdő alkalmazottai végül kihívták a rendőröket, akik a vádlottat intézkedés alá vonták, melynek során vele szemben – figyelemmel arra, hogy nem volt együttműködő – testi kényszert és bilincset alkalmaztak. A vádlott mindezt sérelmezve, a két rendőrjárőrt „senkiknek” nevezte. A vádlottat a járőrök  előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a vádlottnak az előállító helyiségbe történő elhelyezése során az intézkedésbe bekapcsolódott további három rendőr is, köztük a szolgálatirányító parancsnok.    

A rend őreit szidalmazta 

A vádlott az intézkedés során az előállító helyiségben, illetve annak előterében a vele szemben intézkedő rendőröket trágár, lealacsonyító jelzők kíséretében – melyek alkalmasak voltak a becsület csorbítására - tovább szidalmazta. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában