Pertpatvar

2 órája

Baltával, karóval estek egymásnak az ételosztáskor

Közérdekű munkára ítélhetik a felfegyverkezve garázdálkodókat.

Boon.hu

A balta is előkerült

Forrás: Getty Images

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, akik szociális ételkiosztáskor baltával és faággal bántalmazták egymást.

A vádirat szerint 2024. január második felében, az egyik napon, a délutáni órákban, egy borsodi település polgármesteri hivatalának udvarán szociális ételkiosztást tartottak, amelyen nagy számban jelentek meg rászoruló személyek.  

A sorban állók között az egyik férfi felfigyelt a szintén ott tartózkodó haragosára és a kezében lévő balta fanyelével előzetes szóváltás nélkül hátulról ráütött a másik férfi vállára. A bántalmazott férfi úgy reagált, hogy odament az udvaron lévő farakáshoz, felvett egy 1 méter hosszúságú faágat és két alkalommal fejen ütötte a másik férfit. A baltával verekedést kezdeményező férfi gázsprayt vett elő, ezzel fújta le riválisát, majd kölcsönösen egymás irányába ütöttek a náluk lévő eszközökkel. Végül a helyszínen tartózkodók fékezték meg őket.

Egyikük könnyebben megsérült 

A verekedők közül az egyik férfi nem szenvedett el sérülést, míg a másik könnyebben sérült. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában