Megint

2 órája

Csak a szokásos: ló a 26-os főúton

Sajnos a közelmúltban történt tragédia ellenére továbbra is rendszeresen találkozhatnak a 26-os főúton közlekedők lóval vagy lovakkal.

Boon.hu

Fotó: Facebook

Kedden, a kora délutáni órákban a Facebook egyik helyi közösségi csoportjában figyelmeztetett egy kommentelő, hogy a 26-os út Szelesnek nevezett szakaszánál, a második körforgalom után egy ló legel békésen a főút mentén.

Fotó: Facebook

Augusztus közepén a 26-os főúton elszabadult lovak okoztak halálos balesetet, ahogyan arról a boon.hu is beszámolt. Facebook-posztok szerint nem először fordult elő, hogy lovak grasszáltak a forgalmas főúton. Arról, hogy gyakori a lovak jelenléte a 26-os főúton, több Facebook-poszt is szólt. Ennek ellenére mindössze két hivatalos bejelentés történt hasonló esetről. Az egyik tavaly, a másik pedig idén – tájékoztatta a boon.hu-t az eset után Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A sajtószóvivő hangsúlyozta, hogy ha bármi rendkívüli történés van az utakon, a legfontosabb a 112-es segélyhívó szám hívása, a közösségi oldalak posztjai nem hivatalos bejelentések. Ez is hasznos lehet, de a bejelentés legyen az első, hiszen a rendőrök csak ebben az esetben tudnak intézkedni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában