Vizsgálják

2024.09.17. 07:00

Lovasbaleset: ha nem csak posztolunk, hanem bejelentjük életet menthetünk

A 26-os főút mentén gyakran szöknek ki lovak egy közeli farmról. Portálunk megtudta, hogy a lovasbaleset miatt továbbra is nyomoznak, amelyben egy személy elhunyt.

Boon.hu

Versenyben a kamionnal, ebből szerencsére nem lett lovasbaleset

Forrás: Facebook

„Folyamatban van a büntetőeljárás” – válaszolta megkeresésünkre Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Sajószentpéternél történt lovasbaleset kapcsán. 

 

Az autó utasa elhunyt a balesetben

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztusban egy tragikus baleset történt a 26-os főúton, Sajószentpéter és Sajóbábony között, amikor egy Miskolc felé haladó autó három elszabadult lóval ütközött össze. Az autó egyik utasa a helyszínen életét vesztette. Az állatok a közeli tanyáról szabadultak el, és a balesetben három ló elpusztult. 

A helyiek szerint korábban is előfordultak hasonló esetek a környéken. De a balesetet megelőző hetekben a közösségi oldalra is többször felkerültek fotók, videók arról, hogy elszabadult ló a 26-os főúton futott, vagy a főút mellett legelt. 

Továbbra is több állat van a farmon

A boon.hu információi szerint egyébként a farmon továbbra is nagyon sok ló él, akik között lehetnek olyan állatok is, amelyek bértartásban vannak. A tragédia miatt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett a lovak gazdájával szemben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt. 

Egyébként a halálos baleset után néhány nappal is kiszabadultak a lovak és a főúton grasszáltak.  

Hogyan kerülhető el a lovasbaleset? 

Amennyiben a rendőrség tudomására jut, hogy egy főúton, vagy autópályán lovak vannak, akkor a hatóság megállítja a forgalmat, a lovakat letereli az útról, majd megkeresik az állat vagy állatok gazdáját. Állatvédelmi ügyekben a vármegyei kormányhivatal jár el. Ha bármi rendkívüli történés van, a legfontosabb a 112-es segélyhívó szám hívása, a közösségi oldalak posztjai nem hivatalos bejelentések. 

Ez is hasznos lehet, de a bejelentés legyen az első, hiszen a rendőrök csak ebben az esetben tudnak intézkedni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában