Életmentő volt a rendőrségi drón használata

Összehangolt csapatmunkával találták és mentették meg egy kétségbeesett férfi életét a borsodi rendőrök.

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett 2024. október 22-én 14 óra 43 perckor a rendőrségre, hogy egy Tiszaújváros melletti településen élő férfi az autójával együtt eltűnt az otthonából és egy levelet hagyott hátra, amelyben leírta, hogy véget akar vetni az életének.

életmentés drón segítségével
Drón segítségével találták meg a férfit.
Forrás:  Police.hu

A rendőrök azonnal megkezdték a keresést és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese egy korábbi telefonhívás alapján be is határolt egy területet, amerre a férfi járhatott. Ezen információ birtokában a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka Oszlár külterületén megtalálta az eltűnt személy autóját.

Ekkor a kutatás vezetője erre a területre irányította a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő, mozgósítható állományát, továbbá a kutyás és a drónos egységet is értesítették.

Az Emődi Autópálya Alosztály állományába tartozó és drónt kezelő rendőrök rövid idő elteltével a drón kameráján keresztül egy napraforgó táblában felfedezték a keresett férfit, aki a földön hevert.

A rendőrök ez után néhány percen belül az eszméletlen férfihez értek, aki a karján ejtett sérülések miatt sok vért vesztett, így az egyik police medic (elsősegély-nyújtó) képzésben részesült és szintén az Autópálya Alosztályon szolgálatot teljesítő járőr elszorította a vérző kart, illetve nyomókötést tett a sebekre, miközben betakarták a kihűlés megelőzése miatt.

A Tevékenységirányítási Központ ezzel párhuzamosan értesítette a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkezve tovább folytatták a sérült ellátását, majd stabil egészségi állapotban kórházba szállították.

Bárki kerülhet olyan krízishelyzetbe, amelyet külső segítséggel tud átvészelni. Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévőknek fenntartott, ingyenesen hívható 06 80 820 111-es telefonszámot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában