A 39. hét jelentősebb káresetei

7 órája

Elmúlt hét káresetei: Felrobbant egy gázpalack, kigyulladt egy pálinkafőző, használhatatlanná égett ház

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 166 alkalommal riasztották, amiből 48 műszaki mentés volt.

Fotó: Vajda János

Egy húsz négyzetméteres hétvégi ház égett teljes terjedelmében Miskolc külterületén, a Drenkahegy utcában szeptember 23-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltó egy vízsugárral elfojtották a lángokat és átvizsgálták az ingatlant. A tűzben senki sem sérült meg, viszont a ház használhatatlanná vált.

Dohányzás miatt keletkezhetett tűz egy családi ház szobájában, Taktaharkányban, a Dankó Pista utcában szeptember 24-én. A lángokat a szerencsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral elfojtották és átvizsgálták az ingatlant. A tűz bútorokat érintett néhány négyzetméteren és a födémet is megrongálta, de a helyiségből nem terjedt tovább. Az eset során nem történt sérülés.

Elektromos meghibásodás okozhatott tüzet egy szeszfőzde irodájában Borsodszirákon, a Táncsics úton szeptember 25-én. A kazincbarcikai és a szendrői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a tűzoltást. A lángokat, amelyek körülbelül tíz négyzetméteren érintettek berendezési tárgyakat és bútorokat, elfojtották az egységek, továbbá átvizsgálták a kétszáz négyzetméteres épületet. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből és sérülés sem történt.

Dohányzás miatt tűz keletkezett egy családi házban Mezőcsáton, a Szent István utcában szeptember 30-án. A helyi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó sértetlenül elhagyta az épületet, egy háztartási gázpalack felrobbant. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az ingatlant. A tűz több helyiséget is érintett, így a ház lakhatatlanná vált. Az ott lakó embert ismerősei szállásolták el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában