Borzalmas

2 órája

Nem vele akart aludni, dühében halálra verte a nőt Miskolcon

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki Miskolcon dühében ököllel bántalmazott egy nőt, mert az nem őt választotta alvótársául. A sértett belehalt sérüléseibe, amit a gyilkos okozott neki.

Boon.hu

Halálra verte a nőt

Forrás: Getty Images

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott, később gyilkos férfi és édesapja egy házban éltek, italozó életmódot folytattak. Az utcájukban lakott a sértett nő élettársával, ők is rendszeresen italoztak és gyakran veszekedtek, ilyen alkalmakkor a nő náluk keresett menedéket, amely során mind a fiúval, mind az apjával szexuális kapcsolatot létesített.

gyilkos húsvét megölte részeg
Halálra verte a nőt a gyilkos
Forrás: Getty Images

Italt és élelmet vitt a gyilkos házába

2022 húsvétján a nő megjelent a házban bevásárlótáskákkal a kezében, melyekben ital, illetve élelmiszer volt. Nem sokkal később mindhárman lerészegedtek, melynek eredményeként a két férfi között vita alakult ki, hogy a nő melyikük ágyában fog aludni. 

A nő az idősebb férfit választotta, mire a fiú dühbe gurult és az asszonyt több alkalommal fejen, illetve testszerte megütötte. Az asszony a bántalmazás következtében visszaesett az ágyra, ahonnan a férfi a hajnál fogva felrántotta és a földre lökte. A bántalmazást szóvá tevő édesapját is odébb lökte először, majd visszasegítette az ágyba, a nőt azonban a földön fekve hagyta. A fiú végül magához vett a nő szatyraiból 800 forintot, valamint egy palack bort, melyet az udvaron elfogyasztott.  

Később az apja észlelte, hogy a nőnek nincs pulzusa, a kiérkező segítség azonban csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az események után a nő élettársa el akarta vinni a szatyrokat, de a férfi  csak az egyik táskát, valamint az elhunyt személyes tárgyait adta át, a készpénzt és az italt letagadta.  

Halált okozó testi sértés 

A bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés és kifosztás bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

 A büntetés-kiszabás során nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe életmódjából fakadó és a cselekmény időpontjában is fennálló önhibából eredő ittas állapotát, valamint az idős sértettek sérelmére elkövetett bűncselekmények elszaporodottságát. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is három munkanapot fenntartottak a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – tudta meg a boon.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában