Vádat emeltek ellene

3 órája

A polgármestert és a polgárőröket is megverte

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt, aki egy borsodi településen más ingatlanba bemenve, ott lakókat bántalmazta, gépjárműveiket megrongálta, polgárőrökre és a polgármesterre is rátámadt.

Boon.hu

A vádlott letartóztatásban várja az ítéletet

Forrás: shutterstock

Fotó: Nomad_Soul

A vádirat szerint a vádlott szlovák állampolgár, de életvitelszerűen egy borsodi településen lakik. 2023. november hónap elejétől egymást követő napokban első alkalommal bement egy ház udvarára, az ott tartózkodó férfit leütötte, a földön rugdosta, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

agresszív, fenyeget, megüt
Fenyegette és megütötte őket
Fotó: A kép illusztráció / Forrás:  Shutterstock

Milliós kárt okozott autókban

Ugyanezen ingatlanba későbbi napon esti órákban ittas állapotban bekiabált két nőt megöléssel fenyegetve, majd az éjszakai órákban a ház előtt tartózkodó két nőt gázsprayvel lefújta.November végén esti időpontban szintén ittas állapotban a ház udvaráról felszólítás ellenére nem volt hajlandó távozni, az őt elküldeni akaró férfit megütötte, könnyebb sérülést okozva, be akart jutni a lakásba, megpróbálta berúgni a bejárati ajtót. Mivel ez nem sikerült, az udvaron parkoló két gépjárművet megrongálta, mindkettőben milliós károk keletkeztek.

Kiutasítanák Magyarországról

Megelőzően július végén az éjszakai órákban a ház előtt ittas állapotban kiabált, szolgálatban lévő polgárőrök intézkedtek vele szemben, egyikük kezéből kiütötte a mobiltelefont és verekedésre hívta. Az időközben megérkező szintén polgárőr, de szolgálaton kívüli polgármesterre is rátámadt, többször mellkason ütötte.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, Magyarország területéről kiutasítását indítványozta, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában