Helyi közélet

2008.11.01. 09:25

Ováció a Santa Anastasia templomban

<p>Olaszországban simán lehet templomban is dübörgő tapssal, ovációval, füttyel és visongással ünnepelni a koncert szereplőit, ha annyira tetszett a produkció.</p>

Annyira tetszett. V. Molnár Juditék mindezt kiérdemelték, megkapták. A koncertről, az útról, a fogadtatásról film készült, azt a HD Art Kft. forgatta és több Tv társaság, Duna Tv, Miskolc TV fogja bemutatni.

Egy hét Olaszországban: a Miskolci Egyetem Szimfonikus Zenekara (vezetője Török Géza), az egyetem kórusa (amelyet Sándor Zoltán vezet) és a szólista, a miskolci V. Molnár Judit két koncertet adott Veronában. Átadjuk a szót az énekesnőnek, aki a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének magánénektanára is:
– A veronai ifjúsági egyházzenei fesztiválon adtunk két koncertet, mindkettőt a Santa Anastasia barokk templomban. Mendelssohn 42. zsoltárával és Bartolucci Stabat Materével utaztunk. A fesztiválalapító, egyben -igazgató Julian Lombana, a trentoi konzervatórium karmestere vezényelt, aki előtte itthon, Miskolcon próbált velünk. A fesztiválon hét csoport vett részt, öt olasz, egy portugál és mi. A miénk volt a legnépesebb küldöttség: a zenekar és a kórus 120 tagú.

Szép sikerünk volt, az első pillanatban furcsa volt hallani a hangos ünneplést. Ha belefér még a mondandómba, hadd említsem meg, hogy mint sokszor, most is a neves divattervező, Léber Barbara által biztosított ruhában léptem fel, ez alkalommal egy gyönyörű ezüst költeményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában