Helyi közélet

2008.12.09. 16:59

A legszebb karácsonyi rajzok

<p>Miskolc - Hunyor Virág felsődobszai diák nyerte az idén karácsonyi rajzpályázatunkat.&#160;<DIA alt="Karácsonyi Rajzpályázat - 2008." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kar_csonyi_Rajzp_ly_zat___2008_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Karácsonyi Rajzpályázat - 2008." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Karácsonyi rajzpályázat díjazottai 2008.12.09." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kar_csonyi_rajzp_ly_zat_d_jazottai_2008_12_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Karácsonyi rajzpályázat díjazottai 2008.12.09." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Karácsonyi rajzpályázatunk nyertesi kedden vehették át szerkesztőségünkben jól megérdemelt jutalmukat. Az idén változtattunk a hagyományon: a sok–sok rajz közül szakértő zsűri választotta ki a 21 legszebbet, melyeket aztán föltettünk internetes portálunkra, hogy olvasóink szavazatai dönthessék el, kik legyenek a nyertesek.

Első lett

A legtöbb kattintást Hunyor Virág felsődobszai diák rajza kapta, így ebben az évben ebből az alkotásból készül az Észak–Magyarország képeslapja. Virág nem először pályázik, és nem először nyer. Már alsós korában is többször küldött rajzot az Északnak, de az első sikerek ötödik osztályban érkeztek meg. Azóta mindig ott volt a legjobbak között, és most, hetedikben végre nyernie is sikerült. Tavaly második lett, de a zsűri akkor is nagyon sokat gondolkozott, hogy ne ő legyen–e a nyertes.

Virág rajztehetségét az általános iskolában kezdte kibontakoztatni. Kiváló rajztanárt kapott, a saját édesapját. Így aztán nem volt nehéz felfedezni és fejleszteni képességeit. A kislány elárulta, hogy van két bátyja, és hozzá hasonlóan ők is nagyon szépen rajzolnak.

Titkos vágyak

Mint minden gyerek, Virág is izgalommal várja a karácsonyt.
– Azért szeretem ezt az ünnepet, mert olyankor feldíszítjük a lakást és a fenyőfát, ettől más lesz hangulat, mint évközben – mesélte. – Izgalmasak az ajándékok is, mindenkire vár valamilyen meglepetés. Én is készítek ajándékokat a szüleimnek, a testvéreimnek és az egész családnak.
Virág elárulta nekünk azt is, hogy mi a titkos vágya.
–Szeretnék kapni egy gitárt. Azt még nem tudom, hogy mit fogok rajta eljátszani, csak azt tudom, hogy szeretnék megtanulni gitározni. Jelenleg zongorázni tanulok, de remélem, hogy gitártanulással sem lesz semmi problémám.

NÉZZE MEG ÖN IS A KARÁCSONYI RAJZPÁLYÁZAT KÉPEIT: Karácsonyi Rajzpályázat - 2008.

A második és a harmadik
Sinka Szilvia , Szentistván (2. helyezett):
-
Én már nagyon sok rajzpályázaton részt vettem, már vagy 28–szor. Az osztályfőnök vagy az anyukám szól, ha lehet pályázni. Legszívesebben állatokat vagy a természetről szóló rajzokat készítek, és ezért örülök nagyon a mostani ajándéknak, mert az egyik ajándékkönyv épp a természetről szól. Az ötéves kistestvérem, Lacika is szépen rajzol, és ő is nyert vagy hétszer. Anya szokta nézni az internetet. Szól, ha talál egy pályázatot, mi megrajzoljuk vagy megfestjük, ő pedig beküldi. Nagyon szeretem a karácsonyt. Szoktam segíteni édesanyámnak a készülődésben: söprögetek, takarítok, de legjobb a portörlés.

Kékedi Fanni, Taktabáj (3. helyezett):
-
Már óvodás korom óta szeretek rajzolni. Most először küldtem be pályázatra a rajzomat, és sikerült a legjobbak között végeznem. A tanárnőm mondta, hogy van az Északnak karácsonyi pályázata, az osztályból sokan küldtünk be festményeket. Az osztálytársaim nagyon örültek, hogy nekem sikerült bekerülnöm az első háromba, gratuláltak az eredményhez. Nagyon várom már a karácsonyt. Szép, amikor felédíszítjük a szobát és a karácsonyfát. Nagy sütés–főzés van otthon, és mindenki kap ajándékot. De a legszebb az egészben, hogy a szeretet ünnepe, és ilyenkor együtt van a család. A szüleim és mi hárman, gyerekek.






Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában