Helyi közélet

2010.10.06. 10:27

Határeset: Az országhatár előtt fogták el a balesetet okozó kamionsofőrt

<p>Csobád - Halálos közlekedési baleset történt kedden az éjszakai órákban Csobád belterületén</p>

Egy kamionos Csobád belterületén Szikszó irányából Encs irányába közlekedett. Ennek során feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így későn észlelte az úttesten keresztben gyalogosan áthaladni szándékozó idős nénit. A jármű vezetője az asszonyt elütötte, majd segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset következtében a 82 éves néni olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A csattanást hallotta az egyik lakos, aki az utcára sietett, majd a balesetet látva azonnal értesítette a rendőrséget. A bejelentő elmondta azt is, hogy egy fehér színű kamiont látott, ami a baleset helyszínétől távolabb megállt, de szinte azonnal el is hajtott.

Az encsi rendőrök azonnal riasztották kollégáikat, akik Tornyosnémetinél zárták a határt és minden járművet megállítottak. Az ellenőrzött járművek sorában a hatodik egy erősen sérült macedón rendszámú fehér kamion volt. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően sikerült feltartóztatni az országhatár előtt néhány méterre azt a bolgár kamionvezetőt, aki a megalapozott gyanú szerint a halálos balesetet okozhatta.

A 43 éves sofőrt a rendőrök előállították, őrizetbe vételét követően a rendőrség előterjesztést tesz előzetes letartóztatásba vételére. A halálos baleset körülményeit a B-A-Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában