Helyi közélet

2011.10.20. 07:53

Fokozottan figyeljünk embertársainkra!

Debrecen - Ismét megérkezett a hideg! Vigyázzunk egymásra!

Debrecen - Ismét megérkezett a hideg! Vigyázzunk egymásra!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a hatóságokat. Kérjük, a kemény fagyok beköszöntével fordítsanak nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Kérjük, hogy a hidegben az utcán magatehetetlennek tűnő embert ne hagyjanak sorsára. Elsősorban az utcán élők vannak kitéve a kihűlés veszélyének, de a lakókörnyezetben előfordulhatnak olyanok is, akik nehéz anyagi körülmények között élnek és nincs pénzük tüzelőre. Ne feledkezzünk meg idős, egyedül élő szomszédokról, ismerősökről, rokonokról se, látogassák őket gyakrabban, hiszen egy-egy nem megfelelően fűtött, kihűlt lakásban is történhet tragédia.

Az intézkedő rendőri állomány nagyobb figyelmet fordít a közterületen, elhagyott területeken, az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső személyek megsegítésére. A szolgálatot teljesítő rendőr haladéktalanul gondoskodik a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalan mentővel történő elszállíttatásáról, illetve felvilágosítást ad a karitatív szervezetek szolgáltatásairól, amennyiben ilyen kérdéssel fordulnak hozzá. A rendőrség együttműködik a Közterület Felügyelet, Természetvédelmi Őrszolgálat és a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, valamint számít a polgárőrség támogatására is.

Kérjük az állampolgárok segítségét, hogy fagyos időben, a szabadban élők kihűlésének megakadályozása érdekében értesítsék a mentőszolgálatot, szükség esetén tegyenek bejelentést a 107-es, illetve a 112-es telefonszámokon.

- Kelemen Éva r. hadnagy, sajtószóvivő -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!