Helyi közélet

2011.12.16. 07:38

Jegyzet: Háztartási egyensúly

<em>A bankokat nem kérdeztem, de néhány „devizaproblémás” ismerős, mintha pislákoló fény sziluettjét vélte volna felfedezni annak a bizonyos alagútnak a végén.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete.</strong>

A bankokat nem kérdeztem, de néhány „devizaproblémás” ismerős, mintha pislákoló fény sziluettjét vélte volna felfedezni annak a bizonyos alagútnak a végén. Pap Gyula jegyzete.Akinek nem zúg a feje a számoktól, bírja követni a költségvetési matematikát és nem ijed meg, ha egyre csökkenő bevételi oldalt és növekvő hiányt konstatál, akár elégedetten dörzsölheti a tenyerét az új tervezet láttán. A tervezetet érdemes hangsúlyozni, mert - ha a növekedési esély bizonytalansági tényezőiről nem is beszélünk - például a devizaárfolyam eltalálása kicsit a csillagjóslás kategóriájába csúszott át. Lényeg, hogy a spórolási szándék megvan - jó, nagyobbrészt a mi zsebünkre - a kényes egyensúly fenntartására azonban valószínű egy termetesebb csodára lesz szükség vagy - mint egyik kolléga vetette fel az aktuális ötletet: írunk a Jézuskának. Butaság előre rohanni az időben, de az egész konstrukció alapelemét vizsgálva, a pénzügyi szektornak beígért adócsökkentés is elképzelhető hogy idővel újabb korrekciót tesz szükségessé.

Ha kibékültünk a helyzettel, most már csak azon kell „agyalni”, hogy a saját, esetenként erősen megbillent privát háztartásunkat hogyan hozzuk egyensúlyba. 

- Pap Gyula - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában