Helyi közélet

2012.09.25. 17:08

Ezer tállyai aláírás a maradásért

Tállya - A tállyai aláírók a szerencsi járáshoz szeretnének tartozni.

Tállya - A tállyai aláírók a szerencsi járáshoz szeretnének tartozni.Összesen 1012 tállyai polgár írta alá azt a beadványt, amely szerint a helyiek azt szeretnék, hogy 2013-tól a település a szerencsi járáshoz tartozzon. Az ügy előzménye, hogy a szerencsi kistérséghez tartozó Tállya és Golop önkormányzata márciusi ülésén úgy döntött, 2013-tól a gönci járáshoz kívánnak tartozni.

Az aláírásgyűjtés szervezői nem kívántak névvel nyilatkozni lapunknak, mondván, nem szeretnék, ha újra fellángolnának az indulatok a településen.

Amint megtudtuk, összesen 1012 tállyai polgár írta alá az ívet. Ebből végül csak közel ezer maradt meg, mert voltak apró hiányosságok néhány aláírásnál – például személyi szám utolsó számjegyének lemaradása –, így csak a teljesen hiánytalan aláírásokat továbbították a megyei kormányhivatalnak. Az aláírásgyűjtés kezdeményezői azt mondták, meg szeretnék várni, miként döntenek az illetékesek és utána hajlandóak nyilatkozni.

Információnk szerint az aláírásgyűjtés megkezdése óta már volt Tállyán testületi ülés, de ott nem esett szó a kezdeményezésről.

Több mint a fele

– Tudomásom szerint csak választóképes polgárokkal íratták alá a beadványt – mondja Koncz Ferenc, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. – Ez azt jelenti, hogy a tállyai választópolgároknak több mint a fele a szerencsi járáshoz szeretne tartozni január elejétől. Természetesen szeretnénk, ha Tállya a szerencsi járáshoz tartozna, de tudomásul vettük azt a testületi döntést , amely arról szólt, hogy Tállya a gönci járás egyik települése kíván lenni.

Szerettük volna Osika Józsefet, Tállya polgármesterét megkérdezni arról, az aláírások számának fényében az önkormányzat át kívánja-e újból tárgyalni az ügyet, de a hegyaljai település vezetője nem kívánt nyilatkozni.

Ugyancsak szerettük volna megtudni a B.-A.-Z. megyei Kormányhivataltól, mikorra várhatnak választ a tállyaiak, de írásban reggel elküldött kérdésünkre oldalzártánkig nem kaptunk választ.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában