Helyi közélet

2012.09.26. 13:42

Tisztikereszt a Tokaji Írótábor szervezéséért

Miskolc - Szerdán Miskolcra látogatott L. Simon László kultúráért felelős államtitkár.

Miskolc - Szerdán Miskolcra látogatott L. Simon László kultúráért felelős államtitkár.A polgármesteri hivatalban szűk körű ünnepséget tartottak, ahol a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át Sáray Lászlónak az idén 40 éves Tokaji Írótábor szervezőjének. Az emberi erőforrások minisztere felterjesztésére a kitüntetést idén augusztus 20-a alkalmából kapta Sáray László, de - éppen az írótábor szervezése miatt - a fővárosi díjátadón nem tudott jelen lenni, így most a Miskolcra látogató államtitkár adta át az idén 70 éves Sáray Lászlónak az elismerést.

A mai programban szerepel értelmiségi kerekasztal beszélgetés, melyet az eredetileg meghirdetett helyszíntől - a városháza - eltérően a Miskolci Nemzeti Színházban tartanak. (Ismeretes, hogy ma délután a Földeses öregdiákok demonstrációt szerveztek a városháza előtti térre). 18 órától az államtitkár dr. Kriza Ákos polgármesterrel a Miskolc Nemzeti Színházba látogatnak, ahol Kiss Csaba igazgató beszél a bemutatókról és arról, hogy mitől nemzeti a Miskolci Nemzeti Színház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában