Helyi közélet

2013.01.20. 18:16

Bosszúság volt Bánkúton

<span style="font-size: x-small;">Borsod-Abaúj-</span>Zemplén<span style="font-size: x-small;">&nbsp;-&nbsp;Üzemzavar miatt csak részlegesen lehetett szombaton használni a bánkúti sípályákat.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Üzemzavar miatt csak részlegesen lehetett szombaton használni a bánkúti sípályákat.

Szombaton mintegy ötszázan mentek fel Bánkútra, hogy hódoljanak a havas sportnak. Az örömbe hamar üröm vegyült.

– A legnagyobb bosszúságot számunkra jelentette, hogy kevéssel nyitás után felrobbant a kábel a B pályán, így ott nem volt áram. Amikor délután 3-ra végeztek a javítással, s beindították B-t, a C-nél leégett a relé – taglalta dr. Varga József, a Bánkúti Síklub elnöke. Nem titkolta: nagy volt a zúgolódás, de mint mondta, egy ilyet nem lehet előre látni. Nehezítette a munkát, hogy a fagyos földben nehéz volt kiásni a hibás vezetékszakaszt.

– Minthogy mi is szorgalmaztuk: napijegyet inkább ne váltsanak, visszafizetnünk nemigen kellett. Nem úgy mint a mátrai kollégáknak, akiket tetemes veszteség ért azáltal, hogy a légkábelek meghibásodása miatt mindkét nap áram nélkül maradtak – tette hozzá, s azt is: Bánkúton a síeléshez a héten ideálisak a körülmények, jelenleg a hó vastagsága 40 cm. Ez már csak azért is fontos, mert a következő hétvégén a gyermekek számára rendeznek síversenyt.

S hogy mennyire járhatók megyénk közútjai? Az útügyelettől tudjuk: vasárnap estig a hétvégén nem volt járhatatlan szakasz.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában