Helyi közélet

2013.02.21. 17:26

13. Kocsonyafesztivál - Már készül a kocsonya

Miskolc - A plüss békák is kikerültek a polcokra és csütörtökön már a kocsonya is főtt.

Miskolc - A plüss békák is kikerültek a polcokra és csütörtökön már a kocsonya is főtt.Három napig a kocsonyáé lesz a főszerep Miskolcon, hiszen indul a 13. Kocsonyafesztivál. A forgatagba kipakoló árusokon kívül a város vendéglátóegységei, szállodái is készülnek a rendezvényre. Van, ahol már csütörtökön főtt a kocsonya, van, ahol külön fesztiváli menü kerül az asztalra.

„Nálunk a szombat lesz a csúcsnap, a péntek kevésbé erős” – kezdte Mészáros László, a Lévay Villa Hotel egyik tulajdonosa. Hozzátette: forgalmukra mindenképp jótékony hatással van a fesztivál. „Ha van attrakció a városban, akkor, ha nem is teltházunk van, de több a vendég” – fogalmazott.

Éttermükben pedig csütörtökön délután már főtt a kocsonya. Ezzel már többször nyertek a fesztiválhoz kötődő Látványkocsonya és Ízkocsonya versenyeken. Így, akik a három nap alatt betérnek hozzájuk, a város díjnyertes kocsonyáját kóstolhatják meg – mondta Mészáros László. „Ez az étel máskor nem szerepel az étlapunkon, de ilyenkor, a Kocsonyafesztivál alatt igen” – tette hozzá.

A Via Piano is fesztiváli menüvel készül. Abban bíznak, ha rosszabb az idő, vagy egy hosszabb séta után az emberek szívesen betérnek majd hozzájuk melegedni – mondta Simkó Attila tulajdonos. A kocsonya mellett pedig igazi téli ételek várják a vendégeket: mangalica kolbászt, csülköt sütnek, de lesz babgulyás is. Akik pedig megszomjaznak, azoknak aszaltszilvás forraltbort kínálnak majd. Szombaton élőzenével, a fesztivál ideje alatt hosszabb nyitva tartással várják a vendégeket.

Teltház

A város szállodája is majdnem teltházzal működik. „A Centrum Apartman Hotel csomagajánlattal készült a Kocsonyafesztiválra, ennek része például, hogy egy üveg behűtött pezsgővel várják a szállodába érkezőket. A Miskolci Kocsonyafesztiválra érkező vendégeknek vonzó a belváros közelsége és mélyparkolóban lévő parkolási lehetőség is. Ez megmutatkozik a foglalási számokban is, előreláthatólag majdnem teljes kihasználtsággal fog működni ezen a hétvégén a Centrum Apartman Hotel” – mondta Pásztor Imre, a holding kommunikációs vezetője.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában