Helyi közélet

2014.08.14. 11:05

Ősszel figyelhet a kamera Miskolcon

Miskolc - Szeptember végén kerülnek ki a térfigyelő kamerák, azok, amelyekről még májusban döntöttek.

Miskolc - Szeptember végén kerülnek ki a térfigyelő kamerák, azok, amelyekről még májusban döntöttek.A közterületi térfelügyeleti kamerás rendszer bővítéséről még május elején döntött a miskolci testület. A javaslat szerint 11 új helyen épít ki az önkormányzat ilyen figyelőrendszert. Mindezt azzal indokolva, hogy több lakossági bejelentés is érkezett arról, hogy egyes területeken megnőtt a szabálysértések, bűncselekmények száma. Az új kamerák kihelyezéséről szóló javaslatot elfogadta a testület, ráadásul azonnali hatállyal. De eltelt több mint 2 hónap és még egyetlen kamera sincs kint. Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki elmondta: „A Kiss Ernő és Gábor Áron utcai kereszteződésbe is terveztek figyelőrendszert, de nem került ki. Pedig nagyon fontos lenne, hiszen a területen gyakori a betörés, megnőtt a bűncselekmények száma. Az elmúlt hetekben is volt betörés, talán egy kamera segíthette volna a rendőrség munkáját.” Azt is megtudtuk, hogy a Békeszálló közelébe több kamerát is megszavaztak, de ezek felszerelése is várat magára.

Az önkormányzattól most megtudtuk: dr. Kiss János (Fidesz) önkormányzati képviselő területe ez, így az ő képviselői alapjából, illetve átcsoportosítással nyolc forgatható kamera kerül ki szeptember végén.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában