2015.11.11. 19:45
A nap receptje: Töltött cukkini
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hideg időben felmelegít.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hideg időben felmelegít.
JEGYZŐKÖNYV
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk és szárazra töröljük, majd hosszában elfelezzük. A közepét kiszedjük és apróra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig főzünk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a darabolt cukkini belsejét. Kicsit pároljuk és beleteszünk 1 kanál lisztet, a húslevesalaplét és a főzött rizst. Egyet rottyan és hozzáadjuk a tejszínt, ezzel besűrítjük a húsos alapot. A tűzről levesszük és a cukkinibe tesszük. A cukkiniknek az alsó felét olajjal lekenjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot felkarikázzuk és a húsra tesszük. 180 fokon készre sütjük.