Helyi közélet

2016.02.11. 17:01

LMP: azonnali 50 ezer forintos béremelést

Miskolc - Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője tartott szerdán sajtótájékoztatót az egészségügyben kialakult helyzetről Miskolcon.

Miskolc - Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakszóvivője tartott szerdán sajtótájékoztatót az egészségügyben kialakult helyzetről Miskolcon.

„Felháborító, ami jelenleg az egészségügyben zajlik” – kezdte mondandóját. – „Ha a hatóság rendben végezné a munkáját, és nem kellene falaznia a hazárd egészségpolitikához, akkor a kórházi osztályok döntő többségét be kellene zárni, mert a gyógyítás minimális feltételei sem adottak. Nem a higiéniás körülményekre, a gyógyszer- és eszközhiányra kell gondolni, hanem az orvos- és ápolóhiányra, amely már olyan mértékű, hogy az orvosok és az ápolók a túlhajszoltságtól és az alulfinanszírozottságtól már képtelenek hosszú távon működésben tartani ezt a rendszert.” Az LMP-s politikus szerint „recseg, ropog” az egészségügy. Legalább hat olyan terület van, ahol nagyon komoly az orvoshiány – állította. „Több műtéti beavatkozás esetében is Miskolcon a leghosszabb a várakozási idő. Ezek növelik a különbségeket, és szerepet játszanak nemcsak a külső, hanem a belső elvándorlásban is” – fogalmazott. „Országosan 3 ezer orvos és 25 ezer szakdolgozó hiányzik a rendszerből. A miskolci kórházakban is sok betöltetlen állás van.” Ábrahám Júlia többek között elmondta: a kormány az egészségügyön spórol, és átveri a dolgozókat. Az LMP azonnali, nettó 50 ezer forintos béremelést követel.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában