2016.08.13. 16:52
Olimpia a Drótban, a tányérokon is
Miskolc - Hús, rizs, bab és kávé, azaz brazil menü a Drót bisztróban – nem csak sportrajongóknak.
Miskolc - Hús, rizs, bab és kávé, azaz brazil menü a Drót bisztróban – nem csak sportrajongóknak.
A miskolci Drót bisztróban az olimpia tiszteletére augusztus 21-ig minden nap 12–22 óra között brazil ételeket is kóstolhatunk. Az ételsor egészen biztosan ismeretlen és ezért izgalmas lehet mindenkinek Moqueca (sűrű csirkeleves korianderrel és kókusztejjel); Brazil csirkés rizottó; Sertésoldalas paradicsomos olajbogyós mártással, babpürével, rizzsel; Avokádós csokoládépuding.
A Drót séfjétől megtudtuk, hogy azon a tájon a legfontosabb étkezés az ebéd, alapvetően hús, rizs, bab és utána a kávé. A brazilok a hús szerelmesei. A brazil konyhának már nem kellett semmi újjal előrukkolnia, hiszen készen megkapott mindent a portugál, olasz, japán és afrikai bevándorlóktól, akik az utóbbi pár száz évben millió számra özönlöttek a paradicsomi országba. Amit a brazilok a kulináris örökségükhöz hozzátettek, az kimerül abban, hogy mindenhez, de tényleg mindenhez babot raknak. De ha valami könnyebbre vágyik az ember, akkor a brazil gasztronómia legfényesebb csillagával, a Moquecával jár a legjobban.
És íme két recept olvasóinknak, ha van kedvük otthon is egy kis brazil konyhára!
- ÉM -
Receptek, 10 személy részére
Avokádós csokoládépuding
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és pohárba töltve, behűtve fogyasztjuk.
Sertésoldalas paradicsomos olajbogyós mártásban
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az oldalast kétujjnyi csíkokra vágjuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel. Narancs- és lime-levet csorgatunk rá, majd alaposan összekeverjük. A cikkekre vágott hagymát, fokhagymát olajon lepirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét és az olajbogyót. Ezt követően ráöntjük a befűszerezett húsra, majd sütőben kíméletes tűzön (120–130 fokon), időnként megforgatva 3 órán át sütjük. Ha megsült, 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk a hús felületét, és rizzsel, salátával vagy sült burgonyával (akár édesburgonyával, vagy babbal) tálaljuk.