Helyi közélet

2016.08.13. 16:52

Olimpia a Drótban, a tányérokon is

Miskolc - Hús, rizs, bab és kávé, azaz brazil menü a Drót bisztróban – nem csak sportrajongóknak.

Miskolc - Hús, rizs, bab és kávé, azaz brazil menü a Drót bisztróban – nem csak sportrajongóknak.

A miskolci Drót bisztróban az olimpia tiszteletére augusztus 21-ig minden nap 12–22 óra között brazil ételeket is kóstolhatunk. Az ételsor egészen biztosan ismeretlen és ezért izgalmas lehet mindenkinek Moqueca (sűrű csirkeleves korianderrel és kókusztejjel); Brazil csirkés rizottó; Sertésoldalas paradicsomos olajbogyós mártással, babpürével, rizzsel; Avokádós csokoládépuding.

A Drót séfjétől megtudtuk, hogy azon a tájon a legfontosabb étkezés az ebéd, alapvetően hús, rizs, bab és utána a kávé. A brazilok a hús szerelmesei. A brazil konyhának már nem kellett semmi újjal előrukkolnia, hiszen készen megkapott mindent a portugál, olasz, japán és afrikai bevándorlóktól, akik az utóbbi pár száz évben millió számra özönlöttek a paradicsomi országba. Amit a brazilok a kulináris örökségükhöz hozzátettek, az kimerül abban, hogy mindenhez, de tényleg mindenhez babot raknak. De ha valami könnyebbre vágyik az ember, akkor a brazil gasztronómia legfényesebb csillagával, a Moquecával jár a legjobban.

És íme két recept olvasóinknak, ha van kedvük otthon is egy kis brazil konyhára!

- ÉM -


Receptek, 10 személy részére

Avokádós csokoládépuding

Hozzávalók:

  • 5 db avokádó
  • 10 db banán
  • 20 dkg porcukor
  • 1 l kókusztej
  • 2 dkg kakaópor
  • 20 dkg kesudió
  • Elkészítés:

    A hozzávalókat összeturmixoljuk, és pohárba töltve, behűtve fogyasztjuk.


    Sertésoldalas paradicsomos olajbogyós mártásban

    Hozzávalók:

  • 4 kg oldalas
  • 30 dkg zsír
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 5 db kaliforniai paprika
  • néhány darab babérlevél
  • csipetnyi római kömény
  • két evőkanál paradicsompüré
  • 15 dkg olajbogyó
  • 3 darab narancs
  • 2 db lime
  • Elkészítés:

    Az oldalast kétujjnyi csíkokra vágjuk, és bedörzsöljük a fűszerekkel. Narancs- és lime-levet csorgatunk rá, majd alaposan összekeverjük. A cikkekre vágott hagymát, fokhagymát olajon lepirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét és az olajbogyót. Ezt követően ráöntjük a befűszerezett húsra, majd sütőben kíméletes tűzön (120–130 fokon), időnként megforgatva 3 órán át sütjük. Ha megsült, 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk a hús felületét, és rizzsel, salátával vagy sült burgonyával (akár édesburgonyával, vagy babbal) tálaljuk.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában