2016.09.02. 08:56
Megfőzik vasárnap az évad gulyását a miskolci Színházünnepen
Miskolc - Olyan lesz, mint az évad, minőségi alapanyagokból áll össze, és olyan ízvilágot szeretnének elérni, ami a legtöbb ember tetszését elnyeri. Ezt mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, amikor az évad gulyásáról kérdeztük, amit a vasárnapi Színházünnepen az ő vezetésével főznek meg a színészek.
Miskolc - Olyan lesz, mint az évad, minőségi alapanyagokból áll össze, és olyan ízvilágot szeretnének elérni, ami a legtöbb ember tetszését elnyeri. Ezt mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, amikor az évad gulyásáról kérdeztük, amit a vasárnapi Színházünnepen az ő vezetésével főznek meg a színészek.
Óriási kondérban készül majd a gulyás, azért, hogy közel félszáz vendég megkóstolhassa. Béres Attila azt ígéri, a színészek mellett a közönség is beleszólhat az ízesítésbe, igazából egy interaktív főzésre várják az érdeklődőket. Ami fontos, amíg készül a gulyás, addig lesz alkalom beszélgetni a színészekkel, a direktorral az évadról, a színházról.
– Korábban már főztem évadnyitón, akkor halászlevet készítettem, aminek nagy sikere volt, remélem, ez most vasárnap is így lesz. Speciális fűszer is kerül majd az ételbe, de ezt egy szakács sem szokta elárulni, így én sem teszem. Annyit mondhatok, mindenképp hagyományosa módon kezdem el főzni a gulyást, és a vége felé kerül bele az a speciális hozzávaló, amit édesapámtól hozok Marosvásárhelyről, kimondottan erre az alkalomra – árulta el a színi direktor.
Azt is elmondta, bízik benne, hogy a Színházünnepen sokan lesznek, és mind a gulyással, mind az évaddal sikerül elnyerniük sok miskolci színházkedvelő, és persze nem miskolci és nem színházkedvelők tetszését is.
ÉM-NSZR