2017.02.14. 19:46
A nap receptje: Rózsa farsangi forgós fánkja
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lekvárral az igazi, de anélkül is megállja a helyét ez a téli különlegesség.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lekvárral az igazi, de anélkül is megállja a helyét ez a téli különlegesség.
Hozzávalók:
30 dkg liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű)
2 kis kefir
2 tojás
1 evőkanál kristálycukor (vaníliás cukorral keverve)
12 gr sütőpor
pici só
egy citrom vagy narancs reszelt héja
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük. Lehetőleg kis átmérőjű, magas falú kis fazékban megforrósítjuk az olajat, kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. 3-4-nél többet egyszerre ne tegyünk bele. Magától megfordul, pörög-forog. 20–24 darab lesz az adagból, kicsit rusztikus alakúak lesznek, szalagocskák lógnak rajta. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
- Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc -