2017.05.08. 11:53
A nap receptje: banános falatkák
Debrecen, Edelény, Miskolc, Nyíregyháza - Erre a kókuszos-tejes desszertvariáció már az előző napon rá kell készülni.
Debrecen, Edelény, Miskolc, Nyíregyháza - Erre a kókuszos-tejes desszertvariáció már az előző napon rá kell készülni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kókuszreszelék felét előző napon zöldre festjük. 2 evőkanál vízben feloldunk 1 csepp zöld ételfestéket, amiben megforgatjuk a kókuszreszeléket, majd hagyjuk másnapig száradni. A piskótatallérokat kirakjuk egy tálcára, megszámoljuk, és feleannyi 1 cm széles, héjától megtisztított banánkarikát vágunk föl. Két piskótatallér közé teszünk egy banánkarikát, majd átszúrjuk a fogvájóval. Gőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, a vajat, és beletesszük a tejet, simává keverjük. A tűzhelyről levesszük a forró vízzel együtt a csokoládémasszát, kétfelé osztjuk, az egyik adagba 1 csepp piros ételszínezéket teszünk, a másik fehér marad. A folyékony csokoládéba mártogatjuk a banános sütiket. A fehér színű kókuszreszeléket elterítjük egy tálcán, odatesszük a sütiket, majd mehet a hűtőbe. Később színes tortadarát szórunk a tálcára, áthelyezzük a banános falatkákat, és a tavasz jelképeként a tálca szélét díszítjük a zöld kókuszreszelékkel. Megjegyzés: A tetejére is szórhatunk színes tortadarából. A zöld színű kókusz csak díszítés, el lehet hagyni.
- Bacsó Lászlóné, Edelény -