2018.10.17. 18:56
A közönség ízvilágára bízták rá a döntést Tállyán
Tállya - A Tállyáért Egyesület második alkalommal tartotta meg a tokaj-hegyaljai településen a Barbecue (BBQ) Fesztivált.
Tállya - A Tállyáért Egyesület második alkalommal tartotta meg a tokaj-hegyaljai településen a Barbecue (BBQ) Fesztivált.
A rendezvény keretén belül borok megmérettetésére is sor került az országra kiterjedő, Egerben indult Magyar Bor Ünnepe elnevezésű programsorozat kapcsán.
Tíz tételből
Marton Rebeka, a Tállyáért Egyesület alelnöke és Domján Emese borszakértő arról adott tájékoztatást, hogy a verseny a furmintokra fókuszált a Tokaji Történelmi Borvidéken, ám szakemberek csak részben ítélkeztek, a nevezésre beérkezett nedűk közül ők választották ki azt a tíz tételt, amelyeket azután már a borkedvelő, amatőr közönség ízvilágára bíztak. A kóstolók nem tudhatták, mely pincészetek borait tartalmazzák a fekete zsákocskákba rejtett palackok, nem láthatták a címkéket, évjáratokat, de még a dugókat sem. Egy dolguk volt csupán, eldönteni azt, hogy melyik bor a legízletesebb számukra. Az eredményt szombaton este, gasztronómiában jártas, televíziós személyiségek jelenlétében hirdették ki, és mint az kiderült, a Közönségdíjat – azonos szavazati eredmény alapján – a Szalóczi Pincészet és a Kardos Pincészet tudhatja magáénak.
ÉM-SFL
[related-post post_id="4019592"]
[related-post post_id="4017639"]
[related-post post_id="4012297"]
[related-post post_id="4011693"]