Helyi közélet

2019.01.25. 14:10

Miskolci szimfonikusok: elsöprő siker Ravennában

Ravenna – Szűnni nem akaró taps fogadta a városunk szimfonikusainak hangversenyét.

Ravenna – Szűnni nem akaró taps fogadta a városunk szimfonikusainak hangversenyét.

Félezer komolyzene-kedvelő néző tapsolt január 22-én Ravennában a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak.

Két ráadás

Az együttes a Ravenna Musica elnevezésű rangos koncertsorozat nyitóestjén játszott telt ház előtt a Teatro Alighieriben. A társulatnak akkora sikere volt, hogy a szűnni nem akaró taps után két ráadást is eljátszottak még a lelkes publikumnak.

A miskolci együttes ötvenegy muzsikussal utazott Olaszországba, ahol január 22-én koncertjükkel megnyitották a Ravenna Musica elnevezésű koncertsorozatot.

A Teatro Alighieriben rendezett hangversenyen igazi klasszikus műsort hallhatott az olasz közönség. A magyar kultúra népszerűsítéseként Kodály Zoltán Galántai táncok című zenekari kompozíciója is helyet kapott a programban. Emellett Haydn: D-dúr zongoraversenyét és Mendelssohn: Szentivánéji álom című szvitjét hallhatta a publikum.

A zenekar partnere a holland származású zongoraművésznő, Gile Bae volt. Az est karmestere pedig az együttes művészeti vezetője, a Liszt Ferenc, Prima és Bartók-Pásztory-díjas karmester, Antal Mátyás.

A miskolci együttest nagy szeretettel fogadta és szűnni nem akaró tapssal búcsúztatta az itáliai közönség.

Folytatása következik

Legközelebb február 11-én Tűzvarázs bérletük negyedik hangversenyén találkozhat a zenekarral a miskolci közönség. A koncerten Hidas Frigyes Oboaversenye és Anton Bruckner V. (B-dúr) szimfóniája lesz műsoron. A zenekart Rossen Milanov vezényli, oboán közreműködik Bartók Tamás.

Tágas felületei, monumentális építkezés módja és fennkölt kisugárzása kapcsán nemegyszer hasonlították már templomhoz Anton Bruckner zenéjét. Az osztrák szerző V. szimfóniájának előadása az évad talán legnagyobb szabású vállalkozásának ígérkezik a Miskolci Szimfonikus Zenekar bérletes programsorozatában. Kivételes tartalmi dimenziójú remekmű, melynek dramaturgiai íve a legbátortalanabbtól a legfennköltebbig vezet el.

Ezt követően február 16-án az igazi családi programnak ígérkező farsangi koncertjükön találkozhat a zenekarral a miskolci közönség.

ÉM


[related-post post_id="4116864"]

[related-post post_id="4112632"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában