boon.hu video

2 órája

Élettel telt meg a város szíve a Miskolci Pikniken – fotókkal, videóval

A háromnapos rendezvénysorozat tömegeket vonzott Miskolc főutcájára. A Miskolci Pikniken megkérdezettek szerint mindenki megtalálta a kedvére való szórakozást.

Ujlaki Attila

Miskolci Piknik rendezvény

Fotó: Vajda János

A hétvégén megrendezett Miskolci Pikniken a város Szent István tere nyüzsgő, pezsgő életképpé változott. Az eseményre családok, baráti társaságok, sőt, távolabbról érkezett turisták is kíváncsian látogattak ki. A programok gazdag kínálatával, kézműves vásárral, gasztronómiai élményekkel, helyi termelők portékáival és koncertekkel várta a látogatókat. Az esemény középpontjában nem csupán a kikapcsolódás állt, hanem Miskolc városának népszerűsítése is, hiszen a megyeszékhelyet az utóbbi években egyre inkább turisztikai célponttá kívánják tenni. A sokszínű programsorozat vonzó választásnak bizonyult az őszi hétvégi kikapcsolódásra, és a tér hamar megtelt érdeklődőkkel.

Piknik Miskolcon
Piknik Miskolcon 
Fotó: Vajda János

Közösségteremtő a Miskolci Piknik

A boon.hu az esemény résztvevőit kérdezte arról, hogy miért tartották fontosnak, hogy kilátogassanak. Tóth András 52 éves, általános iskolai tanár régóta aktív résztvevője a város kulturális eseményeinek. „Miskolcon mindig is voltak hagyományok, amiket érdemes ápolni, és az ilyen rendezvények különösen fontosak a város életében. A gyerekeket is gyakran próbálom motiválni, hogy részt vegyenek a helyi eseményeken, mert hiszem, hogy így erősíthetjük a közösségi összetartást. A turizmus szempontjából is előnyös, ha a város ilyen rendezvényekkel vonzza a látogatókat. Nemcsak a helyieknek adunk egy remek szabadidős programot, hanem más városokból, sőt külföldről is vonzzuk az embereket” – hangsúlyozta. Arról is beszélt, hogy szerinte az ilyen események Miskolc hírnevét is erősítik, ami hosszú távon segíthet a város gazdaságának fellendítésében. „Miskolcnak meg kell találnia a módját, hogy kitűnjön a turisztikai piacon, és az ilyen rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak erre” – tette hozzá.

Bíznak a kultúra erejében

A 28 éves Kiss Dóra egy helyi marketingügynökség munkatársa, barátaival érkezett a piknikre. „A baráti társaságommal rendszeresen kilátogatunk a helyi eseményekre. Szeretem a pezsgést, a jó zenéket és persze a finom ételeket” – részletezte. Dóra szerint az ilyen események nemcsak szórakoztatnak, hanem közösséget is építenek. „A turizmus szempontjából nagyon fontos, hogy a város aktív kulturális életet éljen, és vonzó legyen az idelátogatóknak. Egy őszi piknik, tele színes programokkal, a helyi kézművesekkel és zenészekkel remek alkalom arra, hogy Miskolc felkeltse a figyelmet az ország más részein élők számára is” – mondta. 

Színvonalas rendezvény

Más a város értékeit emelte ki. Nagy Zoltán, aki 35 éves informatikus, a Miskolci Egyetem korábbi hallgatója jelenleg Budapesten él, de az Miskolci Piknikre haza látogatott. „Miskolc mindig is közel állt a szívemhez, hiszen itt nőttem fel. Jó látni, hogy a város újraéled, és egyre több ilyen színvonalas rendezvényt szerveznek. Az őszi piknik pedig egy tökéletes alkalom volt arra, hogy ismét felfedezzem a város értékeit, amelyeket az évek alatt talán elfelejtettem” – mondta. Szerinte fontos, hogy a város képes legyen alkalmazkodni az új turisztikai trendekhez, és megtalálja a módját, hogy különleges élményeket kínáljon. „Az ilyen események elősegítik, hogy a város újra a figyelem középpontjába kerüljön, és ne csak a helyiek, hanem az ország más részeiből érkezők is rájöjjenek, hogy mennyi mindenre képes Miskolc. Ez nemcsak a városnak, de a helyi vállalkozásoknak is hatalmas lehetőség” – tette hozzá. 

Szabó Katalin 67 éves, helyi nyugdíjas a családjával érkezett a piknikre. „Számomra ez az esemény egy remek alkalom arra, hogy a családommal együtt tölthessük a napot, és közben támogassuk a helyi termelőket és kézműveseket. Mindig is fontosnak tartottam a hagyományok ápolását, és az ilyen rendezvények emlékeztetnek minket arra, hogy mennyi kincset rejt a városunk” – részletezte. Katalin szerint Miskolc turizmusa jelentős fellendülést érhet el, ha folytatják az ilyen típusú közösségi rendezvényeket. „Az emberek szeretnek olyan helyekre utazni, ahol van élet, vannak programok, és ahol érzik a közösség erejét. A Széchenyi utca most egy igazi forgatag volt, ahol minden korosztály megtalálhatta a maga szórakozását. Bízom benne, hogy Miskolc a jövőben is megőrzi ezt a lendületet” – mondta. A Szent István teret, az Erzsébet teret, a sétálóutcát és a Villanyrendőrt megtöltő emberek sokasága, a színvonalas programok és a közösségi élmény mind hozzájárultak ahhoz, hogy az őszi piknik emlékezetes maradjon. A város turizmusának szempontjából az esemény komoly előrelépést jelentett, amely azt bizonyította, hogy Miskolc egyre vonzóbb célponttá válik mind a helyiek, mind az idelátogatók számára. 

További programok várják

Szombaton és vasárnap is hasonlóan színvonalas koncertek várják a látogatókat. Szombat este a Szent István téren találkozhatunk a tavaly látogatócsúcsot döntő Majkával, előtte pedig Desh érkezik a kukásautóból egyenesen a Piknik Nagyszínpadára. A szombat a Villanyrendőrnél a Bonbon zenéjétől is hangos lesz. Vasárnap a Szent István téren Geszti Péter: RAPül az idő programjával érkezik teljes karrierjét felölelve, amiben lesznek Rapülők, Jazz+Az és Gringosztár dalok is bőséggel, előtte pedig igazi alakul, hiszen jön Hauber Zsolt X Bonanza Banzaii. 

De nemcsak fantasztikus zenék, hanem lenyűgöző ízek is vannak az idei Pikniken. Vasárnap délután a topgasztronómia borsodi fenegyereke, az ország legjobb éttermeiben is sikert sikerre halmozó ózdi és miskolci Mede Ádám séf kápráztatja el az Erzsébet téren az érdeklődőket tudásával 15:00-tól.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában