2019.01.14. 12:13
Zukor Adolf kedvenc étele a csárdában
Ricse - Hozzátett a ricsei gasztronómiához is a neves filmes.
Ricse - Hozzátett a ricsei gasztronómiához is a neves filmes.
Néhány évvel ezelőtt nyitotta meg Ricsén a kapuit a település központjában lévő Zukor Csárda, amelynek érdekessége, hogy a közfoglalkoztatási program keretében indították el és üzemeltetik.
Egyáltalán nem véletlen, hogy Zukor Adolfról neveztük el a csárdát – mondja Vécsi István, Ricse polgármestere. – Ez is része annak a folyamatnak, amelynek a keretében megőrizzük a település híres szülöttének az emlékét. Olyannyira, hogy az étlapra felkerült Zukor Adolf kedvenc étele is, a Lesütött kacsamáj söberlivel. A receptet egy Los Angeles-i étterem étlapjáról vettük át, ahová Zukor Adolf előszeretettel járt.
A Zukor Csárda étlapja Zukor Adfolf kedvenc ételeként szerepelteti a májas főételt és külön felhívja a figyelmet, egy adag 4 személyre készül és azt is kiemelik, aki ezt szeretné rendelni, legyen egy kis türelemmel, mert ennek az elkészítési ideje 45 perc.
ÉM-BG
A söberli receptje
Söberli (Gombás-májas töltelék tepsiben)
3 zsemle, 2-3 csirkemáj, 1 fej hagyma, 25 dkg szegfűgomba, 3 kanál libazsír, 4-5 nagy csomó petrezselyemzöld, 2 tojás, késhegynyi paprika, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, só, morzsa.
A zsemléket beáztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron sárgára fonnyasztjuk, majd rátesszük a felaprított gombákat. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve mintegy 20 percig pároljuk. A zsemléket összekeverjük a gombával, az elkapart csirkemájjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel. Egy tepsit kizsírozunk, megszórjuk a morzsával és belesimítjuk a masszát. A tetejét is bekenjük zsírral, majd a sütőbe tesszük. Ha megsült, felkockázzuk.
[related-post post_id="4106246"]
[related-post post_id="4106252"]
[related-post post_id="4106278"]
[related-post post_id="4106811"]