Miskolc

2019.11.21. 19:00

Mikor épülhet meg az új kondipark?

Számos az aktív életformát kedvelő helybélinek nyújt kedvező feltételeket.

Ilyen kondipark létesülhetne a Győri kapuban

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vajda János

A negyedik alkalommal megrendezett „Győri kapui vigasság”-on az Ifjúsági Sportpályán a sulikezdő családi- és gyermeknap fővédnöke, Miskolc város jegyzője egy nagyszabású sportberuházást is bejelentett a megnyitón. Alakszai Zoltán azt mondta, még idén ősszel átadják a legmodernebb berendezésekkel ellátott, a sportolói igényeket maximálisan kielégítő street work-out létesítményt.

- Szeretném önöknek bejelenteni, hogy itt, az ifipálya másik oldalán kialakítjuk Miskolc egyik legnagyobb szabadtéri kondiparkját – jelentette be a jegyző. A beruházás 12 millió forintba kerül és pár héten belül elkezdődik a munka, s a tervek szerint még idén ősszel birtokba vehetik az idelátogatók – szólt a beszámoló. Hollósy András a terület akkori önkormányzati képviselője messzemenően támogatta a tervet hiszen – idézi fel – futónagykövetként a csanyiki létesítménynél is aktív szerepet játszott.

Pályázati keretből

- A Győri kapui ifjúsági pálya rendkívül sok kisebb-nagyobb rendszerességgel edző, az aktív életformát kedvelő helybélinek nyújt kedvező feltételeket, ezért is van széles támogatottsága a tervezett kondiparknak. A kivitelezést minisztériumi támogatásból terveztük megvalósítani, ezért nagyon remélem, hogy a közeljövőben fogadhatja a sportolni, mozogni vágyókat Miskolc közelebbi-távolabbi részéből – fogalmazta meg a képviselő. A kondipark részleteivel kapcsolatos kérdésünkkel megkerestük az önkormányzatot, válaszukra hamarosan visszatérünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában