ezt írtuk anno 2011-ben

2021.04.29. 07:30

Miskolc mutatja meg a jövőt

Hatalmas lehetőségeket kínál a Science Múzeum a város számára is.

20210127 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Science múzeum illusztráció.

Fotó: Kozma István

Milyen lesz a jövő autója? A jövő otthona? Hogyan fogunk kommunikálni? Merre fejlődik a számítástechnika? A kérdésekre a miskolci Science Múzeum felel majd. Hogy hogyan, kezd már körvonalazódni: a projekt vezetői több mint egy éve gőz­erővel dolgoznak rajta. A jövőre tekintő, derűlátó írás 2011. április 26-án jelent meg az Észak-Magyarországban.

Több ezer látogató

Akkor még úgy látszott, nemcsak elkészül a Science Múzeum a Miskolci Egyetem volt fűtőművében, de partnerként a világszínvonalat képviselő vállalatok is komolyan veszik az itt megnyitandó kiállításban rejlő lehetőséget. Az IBM két szuperszámítógépe idetelepítését tervezte. A fenntarthatóságot is támogatták – ez derült ki az akkori beszámolóból. A legtöbb céggel 5-10 éves szerződéseket készültek aláírni, ennek értelmében számítani lehetett rá, hogy a későbbiekben is itt mutatták volna be a legújabb fejlesztéseiket. A múzeumnak hatalmas jelentősége lehet Miskolc jövője szempontjából is – olvashatjuk a régi cikkben. Ha a nagy cégek itt mutatkoznak be, akkor befektetési célból is választhatják a várost. Amellett mivel ország- és világszerte több ezer embert foglalkoztatnak, valószínű, dolgozóik szívesen jönnek majd Miskolcra megnézni a múzeumot – idézzük a projekt akkori vezetőjét.

(A borítóképen: Ide kerülhetett volna a Science Múzeum – az épületet végül nem adták át)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában