Mozgás!

2023.01.13. 11:30

Errefelé havat is hozhat a tél. Nem kell sokat várni

A jó hír: a légköri változások most nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését.

ÉM

Fotó: MW

Pénteken országszerte erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Estétől északnyugat felől szórványosan várható eső. 5-10 fok lehetséges - prognosztizálja a koponyeg.hu.

Szombaton reggelig több helyen lehet eső, zápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és a Tiszántúl kivételével kisüt a nap. Az északnyugati szél megerősödik. 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. 

Vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé számíthatunk esőre. A hegyekben és az északkeleti határszélen havas eső, hó is lehet. A délies szél élénk lesz. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk. 

Hétfőn borult időre van kilátás. Eleinte csak délnyugaton, majd többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de főleg a hegyekben havazás, havas eső is valószínű. 3 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Kedden átmenetileg kevesebb helyen fordul elő havas eső, eső. A déli szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 7 fok körül alakul a maximum.

Folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség - figyelmeztet az orvosmeteorológia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában