Háziorvosok

2023.03.01. 11:00

Encs köszönti új gyógyítóit

Az abaúji városnak sikerült a nyugdíjba vonuló háziorvosok helyét betölteni.

Fotó: Shutterstock

Az encsi önkormányzat humánágazati bizottsága a napokban tartotta ülését. A költségvetés mellett egy másik kiemelt téma volt napirenden, a város háziorvosi ellátása.  „Megbecsült házi- és gyermekorvosaink közül hárman is megérdemelt nyugdíjukat élvezik. Amilyen magas az orvoshiány, félő volt, hogy nem tudja majd pótolni a város szeretett orvosait. Szerencsés helyzetben van Encs, hiszen mindhárom helyre kiváló gyógyítók érkeztek. 

Mint arról már hírt adtunk, Boriszné dr. Janoczkó Erzsébet körzetét dr. Kantár István, dr. Horváth János körzetét dr. Farkas Márta, dr. Antal Magdolna gyermekorvosi körzetét dr. Török András vette át. A humánágazati bizottság meghívott minden encsi házi- és gyermekorvost ülésére, melyen a képviselő-testület több tagja is részt vett. A kötetlen beszélgetésen megismerték egymást az új orvosok, bemutatták eddigi pályájukat, a régiek pedig beszámoltak a tapasztalataikról, melyek segíthetnek az új kollégáknak. Emellett aktuális, gyakorlati kérdések is napirendre kerültek.

A találkozó rendkívül hasznos volt. Örömmel köszönti a város mindhárom új háziorvosát”, fogalmazott Mikola Gergely, Encs polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában