Program

2023.06.14. 11:00

Egy boglyában három nap a Tisza-tavon

Ötvenéves a Tisza-tó. A szervezők azt szeretnék, hogyha ez az esemény minden évben a Tisza szerelmeseinek találkozóhelye lenne.

Nagy-Hankó Krisztina

Június 23–25. között rendezik meg a Boglya Fesztet – az első öko-művészeti fesztivált a Tisza-tónál.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből négy települést érintenek a programok: Ároktőt, Tiszadorogmát, Tiszavalkot és Tiszabábolnát.

Összesen öt település, tucatnyi zenés előadó, egyedülálló falusi és közösségi programok, valamint számos helyi mesterség bemutatkozása várja a fiatalokat és családokat a Tisza-tó partján első ízben megszervezett fesztiválon. 

Örömmel veszünk részt az 50 éves Tisza-tó alkalmából szervezett programokban. 12 éve szervezünk táborokat a térségben, amikhez ezek a falvak szolgáltatták a programhelyszíneket. A fesztivállal szeretnénk lehetőséget adni a fiataloknak és a családoknak, hogy szervezett programokon vegyenek részt hazánk egyik egyedülálló, természeti szépségekben bővelkedő tájain. A teljes Boglya Fesztet ökoszemléletben szervezzük, hiszen a Tisza-tó mint természeti érték megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb

– árulta el Erdeiné Csepregi Zsóka, a fesztivált szervező Egyboglya Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki mindenkinek azt ajánlja, hogy a teljes élmény érdekében vegyen részt a közösségi programokon, közös főzésben, kertészkedésben és portalátogatásokban is.

 

A Boglya Feszt védnöke Dimitry Ljasuk, aki nem csupán egy karizmatikus figura, hanem elszánt környezetvédő és ismert filmrendező is. A nagy sikerű Jóreménység-sziget és A Tisza nevében című filmjeit a fesztivál programja keretében ezúttal újból megtekintheti a nagyérdemű közönség.

Zenés programok 

A főként fiatalokat megcélzó fesztivál elengedhetetlen részét képezik az olyan könnyű­zenei előadók, akiket szívesen hallgat a nagyvárosokból ellátogató ifjú közönség. A háromnapos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek között az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel és a Bíborszél, míg a gyerekzenei kínálatot olyan nívós előadók képviselik, mint a Veronaki zenekar – emelte ki Erdeiné Csepregi Zsóka. A művészeti vonalat számtalan olyan program színesíti, amelyen a fesztiválra látogató közönség betekintést nyerhet – sőt mi több, részesévé válhat – a térség mindmáig élő mesterségeinek – mondta a szervező. A hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálható például a kosárfonás vagy a csipkeverés. 

 

A falusi programok szerves részét képezik olyan tevékenységek, amelyek a mindennapi vidéki életbe engednek bepillantást. Ilyen a közösségi kertészkedés, a finom ebédhez a tészta saját kezű készítése, vagy a fesztivál idején tárt kapukkal váró porták megtekintése. Fiataloknak és gyerekes családoknak egyaránt hatalmas élményt nyújt az ártéri élménytraktorozás, de garantált kikapcsolódással kecsegtet a társasjátékklub és esti pizsiparti is – tudatta a szervező. A programhoz a gyönyörű díszletet a Tisza, a Tisza-tó és a környékbeli pici falvak adják. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában