boon.hu video

2023.08.25. 15:35

Megtelt a Majális park tűzoltó-rajongó gyerekekkel (fotók, videó)

Gyermekprogramokat szervezett a 150 éves jubileumát ünneplő miskolci tűzoltóság.

Nagy-Hankó Krisztina

A habparti volt a legnépszerűbb

Fotó: Ádám János

A miskolci tűzoltóság megalakulásának százötven éves évfordulója alkalmából programokat szervez egész héten a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, amelyekre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. Szerdán nyílt nap keretében megtekinthető volt mindkét miskolci tűzoltólaktanya, pénteken pedig a miskolci Majális parkba várták a családokat. 

A program része volt tűzoltóautó-bemutató, ahol a kicsik beülhettek a hatalmas piros járműbe, a legszerencsésebbek mehettek is egy kört vele. 

A nap folyamán többször is volt cukorágyúzás, amikor a gyerekek „az égből pottyant cukorkákat” szedhették össze a fűből. De legjobban talán a habpartit várta mindenki, amelynek sikere nem maradt el. 

Az élmény biztosításához és ezzel a születésnapi eseménysorozathoz közel 80 liter habfürdő adományozásával hozzájárultak a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői, Hollósy András és Bajusz Gábor. A képviselők saját felajánlását a helyszínen Lőkös Gábor tűzoltószázados, az esemény szervezője vette át.

Bízom benne, hogy sikerült örömet szerezni sok miskolci családnak és a gyerekeknek ebben a nagy hőségben a habpartival

– vélekedett Hollósy András. 

A gyermekek örömére 

Mindezek mellett volt még tűzoltó autó alakú ugrálóvár, és foglalkoztatósátrak is várták az érdeklődő gyermekeket, ahol kreatív tevékenységet végezhettek. A legaktívabb résztvevőknek, akik mindent kipróbáltak a rendezvényen, pecsét járt, a pecsétek pedig ajándékot értek számukra. 

A születésnapi rendezvények sora ezzel még nem ért véget. Szombaton 8-tól 16 óráig veterán-tűzoltóautó-kiállítás lesz a Dózsa György úti laktanya előtti Szent Flórián téren. A különleges járművek 9:45 és 10:15 között felvonulnak majd mazsorett csoport és tűzoltózenekar kíséretében a Dózsa György út – Vologda út – Kis-Hunyad út – Hunyadi út – Városház tér – Széchenyi utca útvonalon, egészen a szintén szülinapos, 200 éves Miskolci Nemzeti Színházig. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában