Advent

2023.12.22. 17:22

A szeretet lángja is ég Edelényben

Nehezítette a szél a gyertyák meggyújtását, de végül sikerült, hiszen a szeretet előtt semmi nem lehet akadály.

Meggyújtották a negyedik gyertyát is Edelényben

Fotó: Ádám János

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata idén az edelényi kastélykertben elhelyezett adventi koszorúnál készült hétről hétre az ünnepekre, ahol egy-egy keresztény gyülekezet szolgál, emellett az edelényi civilek részvételével készültek a karácsonyra. Most a Hozsanna kórus énekelt.

Fogadjuk be Istent a szívünkbe!

Kelemen István esperes Isten ígéretének történelmi beteljesüléséről beszélt. „Ez Mária hajlékában kezdődött, amikor is a szűz anya igent mondott arra a felkérésre, hogy legyen Isten fiának édesanyja. Sokszor érezzük, hogy bizonytalanok vagyunk, pedig az Isten mindig velünk van, és minket, kicsinyeket is naggyá tud tenni, mint ahogyan tette ezt Máriával is. Próbáljuk lélekkel élni mindennapjainkat! Fogadjuk be a kisdedet életünkbe. Advent időszakában el kell gondolkoznom azon, hogy mit kell helyretennem az életemben, ehhez bűnbánat kell, amiről szól az advent. Karácsonykor az Isten nem hagy teret a szabad akaratnak, belép az életünkbe, ezért van, hogy ilyenkor mindenki egy kicsit másképp áll a világhoz és embertársaihoz" – mondta az esperes, aki elárulta, tősgyökeres edelényi, és ebben a kastélyban ismerkedtek meg a szülei egy bál alkalmával, úgyhogy komoly kötődése van az épülethez.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében elmondta, az összejövetelek és a gyertyalángok segítenek megállni a mindennapok rohanásában. „Teendőink között próbáltunk ráhangolódni az ünnepre, a sötétségben pedig az apró lángok elhozzák a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet. Mi is hasonló ajándékok vagyunk a családunk számára, mint Jézus volt az emberiségnek. Azért dolgozom munkatársaimmal együtt, hogy az emberek életét jobbá tegyük. Nagyon hamar elmúlt ez az év is, de sok átadás van mögöttünk. Az első mégis, ami felsejlik előttem, az a sok boldog arc, emiatt hálás vagyok, hogy mindennap dolgozhatok Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéért. Végtelenül szerencsések vagyunk, mert fejlődhetünk és értékeink jobbá teszik életünket. Nincs háború és éhínség. Mindez óriási kincs, ami a kezünkben van. Adjunk hálát ezekért az Istennek! Mostani karácsonyunk emlékeiből pedig majd erőt merítünk a jövőben – mondta.
Végül az ünnepségen résztvevők hazavihették a betlehemi lángot, ami a betlehemi Születés templomából érkezett. A szervezők mécseseket is adtak hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában