2023.12.31. 19:30
Van, aki munkával tölti ma a szilvesztert...
Vannak olyan szakmák, ahol ünnepnapok alkalmával is dolgozni kell, sőt kiemelten fontos az ünnepi időszak - ilyen többek között a szilveszter is. Kopasz Miklós a miskolci Népkerti Vigadó és Söröző séfje osztotta meg gondolatait portálunkkal.
Kopasz Miklós imádja a munkáját
Fotó: Ádám János
Kopasz Miklós, a miskolci Népkerti Vigadó Étterem és Söröző főszakácsa pontos időrend szerint él. „Nekünk mindig időre kell dolgozni, nem úgy mint például az építőiparban, ott lehet csúszni, de ha itt a vendég nem kapja meg időben a megrendelt ételét, amit kikért, joggal élhet panasszal, hiszen az étel minőségén esik csorba. Amit viszont ő fizet ki”- vág bele munkájának buktatóiba Kopasz Miklós. "Ezt nem engedhetjük meg magunknak – szögezi le.
Már megszoktam, hogy amikor mindenki ünnepel és egy kicsit lazíthat, nekem akkor jön a munka dandárja. A család egy kicsit nehezebben viseli, de jövőre talán jobb lesz a helyzet, és egy kicsit több szabadidőm lesz. De nem panaszkodom, mert nagyon szeretem, amit csinálok, szeretem a munkámat.
Mint mondja, kárpótolja a vendégek elégedett mosolya, valamint amikor a pincér beszámol róla, hogy kint a vendég lefotózta a tányért, mert annyira tetszett neki, hogy még az ismerőseinek is elküldi. „Vagy, amikor rácsodálkoznak az adagokra. Vagy amikor két vagy három nappal ezelőtt a pincér azt mondta, hogy brutál finomnak mondta a vendég a húslevest, hallotta tőle, ez engem nagy megelégedéssel tölt el. Ilyenkor visszaigazolást nyer a belefektetett munka.”
„Szerintem ki lehet élni az embernek a kreativitását szakácsként is, ezért csinálom már 11 éve”- zárta gondolatait a miskolci Népkerti Vigadó és Söröző séfje.
Szilveszterkor is dolgozik Kopasz Miklós, a miskolci Népkerti Vigadó Étterem és Söröző főszakácsa
Fotók: Ádám János