Átállás

2024.04.08. 15:00

Ezekre érdemes figyelni, ha autóval közlekedünk!

Összegyűjtöttünk néhány aprónak tűnő, de annál fontosabb teendőt, amit érdemes elvégezni a jó idő beköszöntével.

Boon.hu

Nem árt a különböző folyadékokat átnézni, pótolni, újratölteni

Fotó: Penovác Károly

Elérkezett az idő, hogy átálljunk a hideg téli hónapokról a kellemes nyári időszakra, ez pedig autónkra is igaz. Az autók különféle igényeket támasztanak az időjárástól függően, így fontos megtenni néhány lépést annak érdekében, hogy járművünk megfelelően fel legyen készítve a meleg időre.

Figyeljünk az olajra

A szakemberek általánosságban is javasolják, hogy minden időszakban kiemelten figyeljünk az olajszintre, de a melegebb idő beköszöntével még inkább érdemes. Az olaj viszkozitása és az autó más folyadékainak szintjei befolyásolják az autó működését a meleg időben. Egy tulajdonosnak mindig érdemes ellenőriznie a fékolaj, a hűtőfolyadék és a klímaközeg szintjét is, hogy biztosítsa az autó hűtését és működését a nyári hőben.

Korrodálódhat is a kaszni

A téli időben a síkosság mentességet különböző anyagokkal végzik a szakemberek. Ma már a legfejlettebb technológiával dolgoznak az utakon, amelyek nemcsak a környezetet, de az autók karosszéria elemeit is kímélik. Azonban fontos, hogy az autó alapos tisztítása és a korrózió elleni védelem kiemelt fontosságú legyen.

Miután eltávolítottuk a téli koszolódást és a sót az autó alvázáról, felvihetünk egy réteg viaszt vagy védőbevonatot, hogy védelmet kapjon a nedvességtől és korróziótól az autó, ezzel növelve az élettartamát.

Hogy mindig elinduljon

A hideg idő nemcsak a folyadékoknak, de az akkumulátornak is kemény kihívást jelentett, ezért a hideg idő elmultával érdemes ellenőrizni annak állapotát. Fontos, hogy a jó idő beköszöntével ellenőrizzük az akkumulátor töltését és állapotát, és győződjünk meg róla, hogy a fékek megfelelően működnek. Szükség esetén érdemes lecserélni az akkumulátort vagy a fékbetéteket. 

Összességében az autó átállítása a téli hideg időszakról a nyári forróságra néhány egyszerű lépéssel könnyedén elvégezhető. Ezek a karbantartási lépések nemcsak az autó állapotát és teljesítményét javítják, hanem biztonságosabbá is teszik a vezetést a melegebb hónapokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában