CineFest programsorozat

2024.04.25. 16:29

Romantikus francia filmet vetítenek a művészmoziban

A filmet a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették először.

Jelenet a filmből

Forrás: CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Idén szeptemberben ünnepli 20. évfordulóját a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Ebből az alkalomból, a fesztivált megelőző kísérőprogramként, tovább folytatódik a CineFest 20 jubileumi programsorozat, amelynek keretében az elmúlt évek filmfesztiváljain nagy sikerrel vetített filmekből álló válogatás tekinthető meg a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermekben. A programon belül április hónapban soron következő filmvetítés keretében A szerelem természete című romantikus filmet tekinthetik meg az érdeklődők, amely először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál különleges nézőpontokat bemutató Un Certain Regard versenyszekciójában vette le a lábáról közönségét. A filmet április 29. és május 1. között láthatja a közönség este fél 8-tól a Béke Art Moziteremben.

A szerelem természete 

magyarul beszélő francia-kanadai romantikus film

Rendező és forgatókönyvíró: Monia Chokri Szereplők: Magalie Lépine Blondeau, Pierre-Yves Cardinal Sophia

A negyvenéves filozófiaprofesszor már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Mindennapjaik kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szólnak. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák a vonzó ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a szexuálisan ellenállhatatlan férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a látszólag befogadó, ám valójában minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? És vajon Sophia megtalálja a közös hangot Sylvain barátaival? Túlélheti a friss kapcsolat az ebből fakadó kihívásokat?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában