boon.hu video

2024.05.08. 20:03

Biciklis gyerekek szállták meg Miskolcot - képekkel, videóval

A Miskolci Rendvédelmi Technikumban tartják a XXIX. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét.

Édes Richárd

Az első nap az elméleti tudásé volt a Kerékpáros Kupán

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Nyolc esztendővel ezelőtt már volt olyan, hogy Miskolcra zarándokoltak el az ország legügyesebb bringás diákjai. Ugyanis 2016-ban szintén Borsod Abaúj-Zemplén vármegye volt a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjének házigazdája. 

Versenyzők
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Idén összesen 20 csapat nevezett a versenyre, amelyben helyi és területi döntők is voltak. A miskolci döntőbe az ország legjobb versenyzői kerültek. 

Minden adott a versenyhez

Varga János alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője beszélt a rendezvény részleteiről:

„A résztvevők a tizenkilenc vármegyéből és Budapestről is egy lányból és egy fiúból álló kétfős csapattal jelentkeztek. Emellett a felkészítő tanáruk és egy kísérő rendőr vesz részt velük a kerékpáros versenyen. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye és Miskolc mindig híres volt arról, hogy jó házigazdája ennek a rendezvénynek. A Miskolci Rendvédelmi Technikum színvonalas helyszín a verseny látványos lebonyolításához, mert itt minden versenyszámhoz megfelelő az infrastruktúra, biztosított a szállás és az étkezés.”

Tudatos közlekedésre nevel

Varga János felhívta a figyelmet arra, hogy a résztvevő gyermekek sokat tanultak a rendezvényre. 

A tanáraik készítették fel őket a megmérettetésre, hogy jól szerepeljenek az elméleti kérdésekben, és a forgalmi-ügyességi versenyeket is sikerrel vegyék. A sorszámos mezbe öltöző gyermekek rendőri biztosítás mellett pattannak kerékpárra. Versenybírók társaságában, akik értékelik majd, mennyire szabályosan közlekednek. 

Lézerharccal lazíthatnak

Az első nap során elméleti tudásukról adtak számot a versenyzők. A második nap - csütörtök - már a gyakorlati küzdelemről szól, míg a harmadik napon, pénteken jön az eredményhirdetés. 

Megmérettésre készülve
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A versenyzők számára több színes szabadidős programot szerveznek, hogy a távolabbról érkezők is megismerhessék a vármegyét. Meglátogatják a Bükki Csillagdát, és lézerharcban is próbára tehetik erejüket a fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában