Fejlesztés

2024.05.28. 21:09

Fokozták az energiahatékonyságot Mádon

Most már évente 51 ezer köbméter földgázt spórolnak meg.

Pap Gyula

Kocsis Máté, Tatárka József és dr. Koncz Zsófia a rendezvényen

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

- Az eredmények megóvása, az elért sikereknek a megvédése az legalább ugyanakkora harc mint a létrehozásuk – fogalmazta meg köszöntőjében saját példáját idézve Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője abból az alkalomból, hogy a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése Mádon elnevezésű beruházás projektzáró rendezvényét tartották kedden a településen.

Nemzeti célt teljesít

- Az általunk létrehozott értékőrzések, eredményeknek a megvédése az nekünk a nemzeti célunk – tette hozzá a frakcióvezető. – Amikor a kormányban megy a gondolkodás arról, hogy milyen forrásokat, milyen célra, milyen települések kapjanak meg akkor a Mád típusú települések járnak mindig élen. Ezek a települések azok ahol szemmel láthatóan valósulnak meg a beruházások, ahol nem épülnek fölösleges dolgok és ez minden a helyben lakónak és az idelátogatónak az örömére szolgál – emelte ki. 

– Azok a politikai ellenfeleink, akik a Magyarországnak járó pénzeket folyamatosan vissza akarják tarttatni, azok a képviselők az ilyen beruházásokat is megfojtják ezért van szükség rá, hogy a következő szavazáson a leendő európai képviselőket is jól válogassák meg – hívta fel a figyelmet.

Energiaszuverenitás, energiabiztonság

Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő beszédében köszönetét fejezte ki a frakcióvezetőnek, aki számos fontos ügyben segítséget nyújtott a választókerületet illetően. 

– Amit Mád elmondhat az energetikai elképzeléseivel kapcsolatban az nagyon jól passzol ahhoz, ahogy mi egyébként Magyarországon szeretnénk – hangsúlyozta. 

– Törekszünk arra, hogy kiépítsük az energiaszuverenitást, energiabiztonságot, minél több energiát itt tudjunk előállítani és minél többet megspóroljunk, ezért kellenek energiahatékonysági beruházások. Amikor a háború kitört és a szankciók miatt elszabadultak az energiaárak azért a lakossági rezsicsökkentést meg tudtuk védeni és az önkormányzatoknak is segíteni kellett. Közben 10 és fél milliárdról 8 és fél milliárd köbméterre csökkent hazánk földgázfogyasztása – mutatott rá a miniszterhelyettes.

Fontos fejlesztések

– Mádon az idősek nappali ellátójának a felújítása egy fontos fejlesztés volt, a főutca megújítása is nagyon jól sikerült és épült egy fantasztikus látogatóközpont is – sorolta többek között a képviselő. 

Tatárka József polgármester köszöntőjében a beruházás történetét ismertette jelezve, hogy az összes többi intézményük is akadálymentesített, felújított. 

Kiemelte most már évente 51 ezer köbméter földgázt spórolnak meg – hiszen általános energetikai felújítást is végeztek – közel 95 százalékkal csökkentve a gázfogyasztást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában