Könyvbemutató

2024.05.21. 11:00

Gazdasági huszárvágásra készül az MCC

Könyvbemutatót tartanak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Miskolci Képzési Központjában.

Boon.hu

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, országgyűlési képviselő könyvét ismerhetik meg az érdeklődők Fotó: Ladóczki Balázs LB Origo

Fotó: Ladoczki Balazs

Orbán Balázs kuratóriumi elnök „Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája" című könyve egy geopolitikai, külpolitikai és gazdasági víziót is magában foglaló könyv, amely részletesen elemzi az átalakuló világrendet, a nemzetközi környezetet, elhelyezi benne Magyarországot, megfogalmazza a magyar érdekeket, illetve hosszú távú stratégiai célokat és kitörési pontokat határoz meg. 

A könyvről így ír Jeffrey D. Sachs, a Columbia Egyetem professzora: „Orbán Balázs egyértelmű és helyes üzenetet intéz Magyarországhoz és a világhoz: a kereskedelem és az eszmék mentén kapcsolódjunk egymáshoz; ne építsünk egymással szemben álló tömböket; legyünk büszkék őseink bölcsességére és kultúrájára, és ebből merítsünk útmutatást; egyszerre tekintsünk keletre és nyugatra; és mindenekelőtt támogassuk a békét!”

Az MCC Press gondozásában megjelenő mű alapállítása szerint a 21. század során új, a korábbinál kiegyenlítettebb világrend jön létre. A szerző, Orbán Balázs úgy véli, a dominanciáját elveszítő Nyugat rosszul reagál az új kihívásokra: bezárkózik, az összekapcsolódás helyett a szétválasztás mellett tör lándzsát. A szerző szerint ez a politika nem szolgálja sem a Nyugat, sem pedig Magyarország érdekeit.

„Napjaink világa leginkább egy hatalmas csatamezőre emlékeztet, ahol a nagy hadseregeken a zűrzavar lett úrrá… Azoknak a kisebb nemzeteknek, amelyek a saját kezükbe akarják venni a sorsukat, nem marad más választásuk, mint kreatív merészséggel elébe menni a dolgoknak. A Huszárvágás olyan stratégiát kínál Magyarországnak, amely lehetővé teszi, hogy úgy reagáljunk a jelen nagy kihívásaira, hogy közben saját különleges erősségeinkre építünk – merész fellépéssel meglepjük a többieket, és magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést.”

Dr. Orbán Balázs jogász, politológus, országgyűlési képviselő, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója. Korábban a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója és a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületének az elnöke, továbbá a Magyar Külügyi Intézet munkájának kormányzati felügyeletét is ellátja. Első önálló könyve, A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye magyarul több kiadást megélt, emellett angolul, németül, franciául, olaszul és lengyelül is megjelent. 

A könyvbemutató május 23-án este 6 órakor kezdődik Miskolcon, a Szemere Bertalan utca 4. szám alatti MCC képzési központban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában