Remek program

2024.05.14. 12:30

Ízek, pálinkák és fantasztikus hangulat Halmajon

Halmaj Község Önkormányzata 9. alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Halmajális és Hernádvölgyi Pálinkamustra elnevezésű eseményét az elmúlt hétvégén.

Gárdonyi Edina

Készül a finomság Halmajon

Forrás: polgármesteri hivatal, Halmaj

A színes programok sorozatát Tóth József polgármester és Koleszár Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője köszöntőbeszédeikkel indították el. A rendezvény egyik fő attrakciója a főzőverseny volt, amelyre intézmények, civil szervezetek és baráti társaságok 17 csapata nevezett be. Valamennyi csapatot díjazták, a legjobbak pedig értékes tárgyjutalmat és vásárlási utalványt kaptak. A főzőverseny zsűrielnöke Bede Róbert mesterszakács, a Tv Paprika séfje volt, aki látványfőzés és kóstoltatás keretében egy keleti ízvilágot idéző ételkülönlegességet is elkészített.

Eredményhirdetés

A legjobb pálinkák versenyeztek

A pálinkamustra szintén nagy érdeklődést váltott ki, ahol közel harminc párlat versengett a legjobbnak járó címekért. A zsűri, melynek elnöke Kis Béla pálinkamester volt, négy kategóriában osztott ki díjakat az első három helyezettnek, és további négy párlat különdíjat is kapott. Az ünnepélyes díjátadón a zsűri elnökei mellett Tóth József polgármester és dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese adta át a jutalmakat. A rendezvény ideje alatt a jó hangulatról Varga Lajos harmonikás gondoskodott, a résztvevő gyermekek számára pedig vidámpark, arcfestés és kézműves foglalkozás biztosította a tartalmas kikapcsolódást.

A rendezvény keretében dr. Koncz Zsófia ünnepélyes keretek között átadta a Magyar Falu Program támogatásával beszerzett kommunális kisgépet, amely a közterületek és a Horgásztó karbantartására és gondozására szolgál majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában